Overheid heeft 1,9 miljoen euro veil voor aanpassingen Waregems station

Vervelende trappen onder perrons verdwijnen

Vervelende trappen onder perrons verdwijnen

De trappen onder de sporen verdwijnen: goed nieuws voor onder meer kotstudenten die nu nog met hun valiezen moeten zeulen. Foto: kvo

Waregem -

Hogere perrons in het Waregemse station, dat betekent ook een nieuwe onderdoorgang, roltrappen, bankjes en schuilhuisjes. Goed nieuws dus voor de twee- tot drieduizend reizigers die dagelijks in het station van de paardenstad toeven.

Gisteren geraakte bekend dat de verhoging van de perrons, waardoor onder meer minder mobiele personen gemakkelijker de trein kunnen nemen, 1,9 miljoen euro zal kosten. “Omdat de platformen hoger moeten, zijn we verplicht om alles aan te passen”, zegt Geert Dierckx, woordvoerder voor de NMBS in West-Vlaanderen. “Er moeten nieuwe, langere roltrappen komen en we maken van de heraanleg ook gebruik om nieuwe zitbanken en schuilhuisjes te plaatsen.”

De verhoging van de perrons is goed nieuws voor wie minder mobiel is. De vervelende trappen verdwijnen. “Die knikken in die onderdoorgang zijn zeer ambetant”, geeft Dierckx toe. “Door de perrons te verhogen, kunnen we die doorgang op een hoogte laten doorlopen. De trappen die je af en op moet richting de achterkant van het station (waar de parking is nvdr.) verdwijnen. Dat is vooral goed nieuws voor wie veel bagage of pakweg een kinderwagen bij heeft.”

De vele aanpassingen doen het kostenplaatje oplopen tot bijna 1,9 miljoen euro. “Het gaat om enorme bedragen, maar de vernieuwingen zijn dan ook niet min”, zegt Dierckx.

Nieuw stationsgebouw?

Het stadsbestuur is alvast zeer tevreden met al dit nieuws. “We hebben deze week schriftelijke bevestiging gekregen van de federale minister van Mobiliteit dat dat bedrag voorzien is voor het Waregemse treinstation. Dat stelt ons zeer tevreden. Het is een eerste stap in de richting van een hopelijk volledige vernieuwing van het station”, zegt schepen van Mobiliteit Kristof Chanterie (CD&V).

Op die vernieuwing van het stationsgebouw is het nog even wachten. “De NMBS en Infrabel garanderen dat ze via hun meerjareninvesteringsplan 2018-2010 6,3 miljard euro investeren in nieuwe treinen, een beter onthaal, ... Het station van Waregem behoort tot een van die projecten, maar de details van de investeringen en de mogelijke timing zijn nog niet bekend”, zegt burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio