WaterpoloMannen en vrouwen

Dubbele topderby tussen MZV en GZV

Eeklo / Gent -

Liefhebbers van het waterpolo komen zaterdagavond voluit aan hun trekken in het stedelijk zwembad van Eeklo. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen staat een duel tussen de nummers één en twee op het programma, en telkens gaat het tussen MZV en GZV.

Om 18.30 uur bijten de vrouwen de spits af. De Eeklose vrouwen verloren twee weken geleden in Brussel en willen zich maar graag herpakken tegen de Gentse waterpolomeiden, hun grootste concurrent voor de titel.

Om 20 uur is het de beurt aan de mannen. MZV, dit seizoen nog altijd ongeslagen, mikt op een thuisoverwinning tegen het tweede geklasseerde GZV. Bij winst van de Eeklonaars is de promotie naar Superliga zo goed als een feit.

Nieuw zwembad

Jarenlang was veel te doen om de sportieve verbanning van MZV naar tweede klasse omwille van de grootbadmaatregel. Maar in juni opent het nieuwe bad zijn deuren en dus mag ook MZV naar de hoogste reeks, waar het feitelijk al langer dan vandaag zijn plaats had moeten hebben.

“Als we zaterdag kunnen winnen tegen GZV bedraagt de kloof negen punten. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg, waarbij ook nog drie thuiswedstrijden, lijkt de titel dan ook een zo goed als zekere zaak. Met een ploeg van eigen opgeleide jeugdspelers willen we vanaf volgend seizoen aantonen dat onze plaats in de hoogste afdeling meer dan terecht is. De sportieve resultaten moeten ons daarbij gelijk geven”, vertelt MZV-voorzitter Stefan Damman.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio