Pasar Zulte naar MIAT en Gent

Pasar Zulte naar MIAT en Gent

Foto: www.miat.gent.be

Zulte - Op zaterdag 24 maart trekt Pasar Zulte voor een daguitstap naar Gent. Op het programma staan een bezoek aan het MIAT, het Museum over Industrie, Arbeid en Textiel, en een wandeling langs het industrieel erfgoed in Gent.

Pasar gaat voor één keer niet op bezoek bij het Lam Gods of naar de Graslei of het Gravensteen. Zij trekken naar het Gent van honderd jaar geleden. Maar weinig mensen kunnen zich het Gent van die tijd nog inbeelden. De inwoners waren omgeven door rokende fabrieksschoorstenen en dichtbevolkte beluiken. Gelukkig zijn er uit die bloeiende industriestad toch nog enkele pareltjes van industrieel erfgoed bewaard gebleven.

Frank Roose van Pasar: ‘Met Pasar Zulte nemen we een duik in het verleden en ontdekken we met een gids het verhaal van de arbeiders en bewoners. Onder leiding van een gids maken we in het Miat kennis met de geschiedenis van industrie, arbeid en textiel. Vroeger was het MIAT een katoenspinnerij. Vandaag is het een bruisend museum. Je herbeleeft de arbeids– en leefomstandigheden in en rond de fabrieken. De Mule Jenny, door Lieven Bauwens naar Gent gesmokkeld, is het pronkstuk van de collectie.’

’s Middags is er tijd om de meegebrachte picknick te nuttigen in ‘Bar Mitte’, het museumcafé. De heerlijke soep is in de prijs inbegrepen.

Na de lunch maken jullie een wandeling van 7 km in het centrum van Gent en ontdekken jullie de sporen van het industrieel verleden van de stad. De wandeling eindigt rond 15.30 u.

Praktisch

Wanneer: zaterdag 24 maart om 9.10 u afspraak op de parking van Flanders Expo voor de tramrit naar de Korenmarkt.

Prijs: €20, Pasar-leden betalen slechts €18.

Inschrijven: tot  vrijdag 16 maart bij Eric Verstaen,  Kapellestraat 157 in Zulte, of door overschrijving tot 13 maart op rekening Pasar BE42 8905 2401 5754 met de vermelding: “ Miat “+ het aantal personen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio