Food

Na het ijsjesmuseum is er nu het snoepmuseum, en het is al even Instagramwaardig

Na het ijsjesmuseum is er nu het snoepmuseum, en het is al even Instagramwaardig

Foto: Isopix

In de Californische stad Santa Monica heeft Candytopia de deuren geopend, een museum dat volledig in het teken staat van snoepgoed. Je ziet er allerlei sculpturen en kunstwerken in zoetigheden, je kunt er spelen met een gigantische kauwgombel en je kunt er een duik nemen in een bad vol marshmallows. Allemaal bijzonder Instagramwaardig.

In 2017 ging achtereenvolgens in New York en Los Angeles het Museum of Ice Cream open. Dat werd een voltreffer en heel wat mensen trokken er naartoe om leuke kiekjes te nemen. Candytopia wil dat nu nog eens overdoen, maar nu met snoepgoed. Dit keer geen zwembad met sprinkles, maar wel eentje met marshmallows. Bovendien kun je er ook spelen met een gigantische kauwgombel of de vele sculpturen bewonderen. En misschien nog het leukst van alles, je kunt er ook heel wat snoepjes proeven. 

Het gaat om een initiatief van Jackie Sorkin, die zichzelf de Candy Queen van Hollywood noemt, er een eigen snoepwinkel uitbaat en haar eigen show heeft op TLC. Zelf zegt ze dat het gaat om een interactieve kunstinstallatie. En of het een succes is, na de eerste drie maanden in Los Angeles is het hele museum nu verhuisd naar Santa Monica. Daar zal het nu vier maanden pop-uppen. Volwassen bezoekers betalen 30 dollar (24 euro) voor een ticketje. 

 

Een bericht gedeeld door Tastemade (@tastemade) op

 

 

 

Een bericht gedeeld door Abby (@abbylicious22) op

 

 

 

Get lost in the #MarshmallowPit! ?? #Candytopia

Een bericht gedeeld door Candytopia (@thecandytopia) op

 

 

Een bericht gedeeld door Abby (@abbylicious22) op

 

Corrigeer