Sportvrouw van Zulte, Hilde Lauwers, Belgisch kampioen indoor atletiek voor masters

Hilde Lauwers, rechts, met haar trainer Armand Parmentier en met een andere atlete van Armand, An De Vos Foto: LEZ

Zulte - Zaterdag behaalde Hilde Lauwers uit Olsene goud op de 400 meter op het Belgisch kampioenschap indoor atletiek voor masters in de Topsporthal in Gent. Na haar bronzen medailles de voorbije twee jaar, mocht ze nu in de categorie dames 45 plus plaats nemen op het hoogste schavotje. Ze werd ook kampioen van Oost-Vlaanderen op dezelfde afstand.

De wedstrijd had een internationaal tintje, want ook de Nederlandse kampioene op de 400 meter bij de dames 45 plus nam deel. De Rotterdamse Annemieke Punter ging Hilde Lauwers vooraf in een nieuw Nederlands record. Maar dat kon de pret dus niet drukken.

Met haar titel doet Hilde Lauwers haar recente verkiezing tot sportvrouw van het jaar van de gemeente Zulte alle eer aan. Ze is er erg blij mee: ‘Ik schrijf deze medaille toe aan het feit dat ik samen met mijn man Paul Demets en met mijn dochter Judith kan trainen. Dat is erg aangenaam. Ook heb ik veel te danken aan mijn coördinator Ignace De Wulf en mijn bijzondere trainer Armand Parmentier. Ik beoefen nog maar sinds 2015 atletiek. Door mijn drukke job heb ik er weinig tijd voor. Maar Armand leert mij om efficiënt te trainen. Hopelijk kan ik mijn niveau doortrekken naar het outdoor pisteseizoen en nog wat sneller worden.’

Op de 800 meter strandde Hilde Lauwers net naast het podium, op de vierde plaats. Haar man Paul Demets eindigde achtste in zijn serie van de 800 meter bij de mannen 50 plus.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio