Dorpskernvernieuwing van start, school vraagt ouders “om zich niet als cowboys te gedragen”

Dorpskernvernieuwing van start, school vraagt ouders “om zich niet als cowboys te gedragen”

Schooldirecteur Bart Mattheeuws helpt kinderen en ouders veilig de straat over. Het is één van de maatregelen, nu de drukte in de Oude Staatsbaan zal toenemen door de werken. Foto: cte

Zomergem / Waarschoot -

In Beke gaat de dorpskernvernieuwing van start. Er komt een nieuw kerkplein en bredere trottoirs. De school is voorbereid, de politie waakt mee.

Na een half jaar nutswerken en de aanleg van een nieuwe ‘outdoor’ ontmoetingsplaats, begint deze week met de dorpskernvernieuwing het écht grote werk in Beke.

De voorbije week liet de aannemer pompen aanrukken om het overtollige water te verwijderen, zodat deze week de bouwkranen kunnen aanrukken.

De school van Beke, 220 jongens en meisjes sterk, en de gemeenten Zomergem en Waarschoot zijn klaar voor wat komen gaat.

Omdat de Priemwegel en een deel van het Kerkplein afgesloten zijn, is het voor en na schooltijd extra druk rond de schoolpoort.

Schooldirecteur Bart Mattheeuws riep daarom vorige week de gemeentebesturen samen. Met resultaat. “Omdat door de werken de verkeerssituatie wijzigt, zal de politie een week lang controleren aan de schoolpoort en chauffeurs die het verkeer hinderen op hun plichten wijzen”, zegt burgemeester Tony Vermeire (CD&V).

Voorzichtigheid geboden

Ook de school zelf is voorbereid. “Omdat de schoolingang aan de Priemwegel niet toegankelijk is en we enkel de toegang aan de Oude Staatsbaan kunnen gebruiken, zetten we iemand extra aan de straat om ouders en kinderen veilig te laten oversteken”, zegt Mattheeuws.

“We riepen de ouders op om voorzichtig te zijn, de regels te respecteren en vooral niet de cowboy uit te hangen. We zien de werken positief tegemoet. Het is voor de goede zaak.”

Zomergem vernieuwt, met steun van Waarschoot, het kerkplein en één kilometer trottoirs in de Oude Staatsbaan. Die zullen breder zijn én zonder hindernissen als elektriciteitspalen, zodat ouders met kinderwagens of rolstoelgebruikers er in de toekomst comfortabel kunnen passeren.

De Priemwegel wordt doorgetrokken van de Bekestraat naar de Oude Staatsbaan. Bedoeling is om er voor en na schooltijd een autoloze straat van te maken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio