Burgemeester Croes trekt CD&V-lijst Deerlijk

Burgemeester Croes trekt CD&V-lijst Deerlijk

Voorzitter Yves Vande Wiele en Europees Parlementslid Tom Vandenkendelaere klinken met burgemeester Croes, die opnieuw de sjerp ambieert. Foto: eva

Deerlijk -

Burgemeester Claude Croes wordt zoals verwacht de lijsttrekker van CD&V voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Het was voorzitter Yves Vande Wiele die het lijsttrekkerschap van de burgemeester bekendmaakte op de receptie van CD&V Deerlijk. “Ik heb bijzonder veel zin om verder te doen. Al vijftien jaar kon ik als burgemeester werken met een heel sterke ploeg en ik hoop oprecht dat we met de partij mogen voortdoen”, zei Croes. Wie er verder op de lijst komt is nog niet bekend. “De lijst is nog niet af, maar het wordt een sterke lijst met intelligente en talentvolle kandidaten”, belooft de voorzitter.

Het politieke nieuws zou normaal aangekondigd worden in het bijzijn van Vlaams Minister Hilde Crevits, maar wegens ziekte moest zij op het laatste moment afzeggen. Ze werd vervangen door Europees Parlementslid Tom Vandenkendelaere. Op vraag van de minister huldigde hij schepen Ann Accou en OCMW-voorzitter Kaat Olivier omdat ze na een jarenlange carrière eind dit jaar stoppen met politiek.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio