Minivoetbal1ste nationale

DT Oudenaarde doet een slechte zaak

Gent / Merelbeke / Lierde / Oudenaarde -

In eerste nationale deed DT Oudenaarde een slechte zaak in de strijd om een eindrondeticket. De nummer vijf kwam tegen OH Drongen via De Temmerman tweemaal op voorsprong. Berwouts sleepte voor de Gentenaars een 2-2 gelijkspel uit de brand. Oudenaarde staat nu al op vijf punten van de vierde plaats.

Merelbeke verstevigde haar leidersplaats via 3-1 winst tegen Nazareth dat via Helderwert de eer redde. Deweirdt (2) en Van Hoolandt scoorden voor de bekerhouder.

Deftinge haalde het met 9-4 van Nederename dat gedurende drie sets (5-3) goed weerwerk bood. Schoukens (vijf doelpunten) diepte in de vierde set de kloof verder uit.

Zwalm haalde fors uit tegen rode lantaarn Elsegem (15-4). Zwalm stond na de eerste set via doelpunten van De Temmerman, Van Caester en Bettens al 5-1 voor.

Onderin de rangschikking zit Erwetegem in de gevarenzone na 4-2 verlies bij Kortrijk. HG Appels verloor op eigen veld met 5-6 van Kortemark.

In tweede nationale eindigde de topper tussen de co-leiders Deftinge en Rollegem op een 4-4 gelijkspel.

Deftinge kwam in de slotfase via Van Der Eecken op een 4-3 voorsprong, maar de West-Vlamingen lukten op de valreep toch nog de gelijkmaker.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio