Eupen én Moeskroen slaan terug na insinuaties KV Mechelen: “Dat ze dan maar met bewijzen komen”

Eupen én Moeskroen slaan terug na insinuaties KV Mechelen: “Dat ze dan maar met bewijzen komen”

Foto: BELGA

De degradatiestrijd in de Jupiler Pro League draaide uit op een wedstrijdje moddergooien. Mechelen, de verliezer, wees naar ­Eupen en Moeskroen, die het onderling zouden hebben bedisseld. Eupen, de winnaar, reageert boos. Ook omdat KV verschillende van zijn spelers vooraf zou hebben benaderd. Moeskroen, de gebeten hond na dit weekend, reageerde intussen op de insinuaties. “Dit pikken wij niet”, klinkt het in La Dernière Heure. “Als ze ons beschuldigen, moeten ze met bewijzen komen.”

“2-0 hier en 4-0 ginder. Surprise surprise.” Dennis van Wijk was uiteraard aangeslagen door de degradatie van KV Mechelen, maar moest toch een paar keer grijnzen. Hij was het die eind ­januari, na zijn eerste wedstrijd als coach van KV, insinueerde dat Eupen op de slotspeeldag een cadeau zou krijgen van Moeskroen. En die vrees bleek gisteren terecht. Toch als je KV, maar ook de halve voetbalwereld moet geloven. Niemand nam het woord ‘matchfixing’ in de mond, maar het werd wel à volonté gesuggereerd.

LEES OOK: Diep ontgoochelde Verdier ziet complot in zege van Eupen: “Dit is simpelweg schandalig”

Telefoontje van makelaar

Maar als we de mensen in Eupen mogen geloven, heeft KV de voorbije week zelf ook vuil spel gespeeld. “KV zou beter voor eigen deur vegen voor het ons begint te beschuldigen”, zei een boze doelman Hendrik Van Crombrugge. “Er zijn deze week dingen gebeurd die te gek zijn voor woorden. Ik wil niet in detail treden, maar het kan niet anders of die zaken zijn bewust gedaan om ons te destabiliseren. Door wie? Ik vermoed dat dit het werk was van mensen die vrij hopeloos en bang waren.” Ook Siebe Blondelle counterde de beschuldigingen langs Mechelse kant. “Jammer dat ze het nu zo spelen. Ze zouden beter naar zichzelf kijken. KV heeft alles gedaan om ons te destabiliseren.”

Waar het precies over ging, wilden beiden niet kwijt. Maar navraag bij ploegmaats leerde ons dat minstens vijf basisspelers van Eupen vorige week een telefoontje van hun makelaar kregen, met de vraag of ze volgend seizoen naar KV wilden komen. “Zij die ons van ons stuk wilden brengen, kunnen nu op hun kin kloppen”, aldus Van Crombrugge.

LEES OOK: Mechelen voelt zich bekocht: zit er een reukje aan deze vier miraculeuze goals van Eupen?

Patrick De Clerck, de voorzitter van Moeskroen, reageerde scherp bij La Dernière Heure. “De berichten dat we de wedstrijd onderling geregeld hebben, irriteren me mateloos. Vorig jaar werd al gezegd dat de wedstrijd tegen Kortrijk verkocht werd, nu dit. We zijn correcte mensen en zullen dat altijd blijven. De Vlamingen hebben een negatieve druk op onze schouders gelegd. Als ze ons beschuldigen, dan moeten ze met bewijzen komen.”

“Als de beschuldigingen te ver gaan, zullen we bekijken welke stappen we moeten nemen om eventueel mensen te vervolgen voor uitspraken. We zijn een correcte en ethische club die stap voor stap wil groeien”, klinkt het maandag ook bij Sporza. “We zijn gewoon in elkaar gestort tegen Eupen. We hadden veel geblesseerden en enkele geschorsten en stonden onder grote druk.”

LEES OOK: Onze man tussen de fans van KV Mechelen: van hoop en extreme vreugde naar ongeloof en respect

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.