Elon Musk plant eerste Marsvlucht voor volgend jaar: “Planeet koloniseren om mensheid te redden van WO III”

© © World History Archive

Elon Musk, de topman van onder meer Tesla en SpaceX, wil Mars zo snel mogelijk koloniseren. Op die manier kan de mensheid worden gered van extinctie in het geval van een (nucleaire) Derde Wereldoorlog. En met snel, bedoelt de ambitieuze ondernemer ook snel: de eerste testvluchten naar de rode planeet moeten al in de eerste helft van volgend jaar plaatsvinden.

rrln

“Het is belangrijk om een basis die zichzelf kan onderhouden op Mars te hebben. Dat is namelijk ver genoeg van de Aarde in vergelijking met een maanbasis”, zei Musk zondag tijdens een interview op het muziek- en technologiefestival South by South West in Austin, Texas. De geboren Zuid-Afrikaan vreest dat een volgende grote oorlog de mensheid zal vernietigen. En dat die oorlog er komt, weet Musk bijna zeker. “Het is onwaarschijnlijk dat er nooit meer een Wereldoorlog komt. Kijkend naar het verleden, past dat in ons patroon.”

“Wanneer de Derde Wereldoorlog uitbreekt, moeten we ons ervan verzekeren dat er genoeg mensen elders zijn ondergebracht. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we overleven”, klonk het nog.

LEES OOK: Eén groot succesverhaal: hoe Elon Musk zo rijk is geworden dat hij voor de grap zijn Tesla de ruimte in schiet (N+)

Testvluchten in 2019?

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Musk, is druk bezig met de voorbereidingen voor een reis naar de rode planeet. Nooit verlegen om een ambitieuze deadline te stellen, verklaarde de 46-jarige ondernemer dat de eerste testvluchten al in 2019 moeten plaatsvinden. “Ik denk dat korte vluchten, gewoon heen en weer, ergens in de eerste helft van volgend jaar mogelijk zijn”, hoorde het publiek. Maar Musk is zich bewust van zijn reputatie en hield meteen een slag om de arm. “Maar soms zijn mijn deadlines… weet je wel.”

Pizza op Mars niet alleen voor de rijken

De Tesla-baas heeft ook al nagedacht over de invulling van zo’n Marskolonie, liet hij verstaan. “Ik denk dat de meest waarschijnlijke regeringsvorm op Mars een democratie zou zijn, waarin mensen over alle zaken stemmen.” Verder verheugt Mus zich al op alle industrieën die opgestart moeten worden op de planeet. Zo zullen er pizzarestaurants nodig zijn en zullen we drinken in “Mars bars” (een woordspeling op de bekende snoepreep; een grap waar Musk zelf hartelijk om kon lachen).

Bovendien is de kolonie niet enkel voor rijken weggelegd, benadrukte Musk. Ook de ‘gewone man’ moet naar de planeet kunnen verhuizen. “In het begin zullen er weinig mensen willen gaan, maar uiteindelijk zal het een prettig oord zijn om te leven”, voegde hij eraan toe.

Vorig jaar liet Musk weten dat SpaceX in 2022 de eerste vlucht met daadwerkelijke vracht naar Mars wil sturen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen