AUDIO. Prof. Dr Morgan De Dapper over klimaatverandering

AUDIO. Prof. Dr Morgan De Dapper over klimaatverandering

Luc Cornelis, voorzitter VL@S, en professor Morgan De Dapper in de studio van Radio Tequila. Foto: Roland Aerssens

Deinze - VL@S, de Vlaamse Actieve Senioren Deinze – Leieland, nodigt op dinsdagnamiddag 13 maart Prof. Dr Morgan De Dapper uit voor een lezing over klimaatveranderingen in zaal De Rekkelinge. De professor gaat in zijn voordracht ‘Klimaatveranderingen: een wereldprobleem!?’ op een wetenschappelijk gefundeerde maar toegankelijke manier in op deze actuele problematiek.

Luister hier naar het gesprek met Morgan De Dapper en Luc Cornelis in Up To Date op Radio Tequila.

Morgan De Dapper gaat in zijn lezing in op de problematiek van de globale opwarming van de aarde, het broeikasteffect, ontbossing, afsmeltende ijskappen, de zeespiegelstijging, orkanen, Kyoto, Parijs, … Hij heeft hierbij bijzondere aandacht voor de rol van de derdewereldlanden in dit wereldgebeuren.

Morgan De Dapper is geboren in Petegem. Hij is geograaf, emeritus-gewoon hoogleraar aan de Vakgroep Geografie van de Universiteit Gent, lid van de Koninklijke Academie voor Overzeese Wetenschappen, voorzitter van Dunsa, de kring voor Kunst, Geschiedenis en Erfgoed van Deinze en de Leiestreek. Hij is gespecialiseerd in de fysische geografie en de geo-archeologie en hecht bijzondere aandacht aan de rol van de mens op de evolutie van het fysische milieu, vooral in de ontwikkelingslanden.

Praktisch

Wanneer: dinsdagnamiddag  13 maart 2018 om 14.30 u

Waar: Ontmoetingscentrum De Rekkelinge, Desiré Delcroixstraat 1 A, Deinze

Toegang: €10, leden betalen slechts €7.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio