voetbal2de AmateurklasseKRC Gent - KRC Harelbeke - Raf Leemans lijdt met KRC Gent opnieuw onnodige thuisnederlaag

“Acteerden alweer te slap”

“Acteerden alweer te slap”

Raf Leemans bij een eerder doelpunt dit seizoen: nu was er minder reden tot juichen na zijn late tegentreffer. Foto: NIC DECLERCQ

Gent -

De Gentse Ratjes kregen zaterdagavond de collega's uit Harelbeke op bezoek en na twee opeenvolgende zeges tegen Ronse en Bornem werd er in Oostakker voorzichtig gedroomd van een negen op negen. Tevergeefs, er volgde een nieuwe thuisnederlaag.

In het openingskwartier leek er weinig te merken van dat herwonnen zelfvertrouwen. De thuisploeg kwam bijzonder bleek voor de dag en kwam heel goed weg toen Pyck al vroeg de kwaliteit van het doelhout testte. “Tijdens het openingskwartier kwamen we inderdaad terug te slap voor de dag”, sakkerde Raf Leemans na afloop. “Toch konden we vervolgens de partij meer in evenwicht brengen en versieren we uiteindelijk nog twee prima doelkansen. Ik had gewoon moeten scoren, maar besloot jammer genoeg naast. Anderzijds hielden we de nul en konden we met een gelijke stand gaan rusten.”

Tijdens de pauze moest coach Van Der Straeten de geblesseerde Seron (de verdediger ondervond terug hinder van een hoofdblessure, red.) vervangen door Mendoza. De bezoekers kwamen andermaal heel vinnig uit de kleedkamer. Eerst was er nog een attente Maes die de doorgebroken Noppe kon afhouden, maar toen de vrijstaande Doornaert aanlegde, was de Gentse goalie verslagen.

“Voor de zoveelste keer slikten we een vermijdbaar doelpunt. Tot overmaat van ramp krijgt Antonio Munoz dan ook nog eens een vederlichte tweede gele kaart. Toen kregen we het lastig en maakten zij er zowaar nog 0-2 van. Nadien namen we het heft terug in handen en scoorde ik de aansluitingstreffer. Dichter kwamen we helaas niet meer”, aldus Leemans, die ook volgend seizoen aan de slag blijft bij Racing Gent.

“Ik heb het bijzonder naar mijn zin bij Racing en aarzelde dan ook niet om bij te tekenen”, aldus de middenvelder, die vrijdag zijn 23ste verjaardag viert.

Vertrouwen in bestuur

“Anderzijds merk ik ook wel dat er heel wat jongens de club verlaten, terwijl het wel heel stil blijft inzake inkomende transfers. Ik heb echter alle vertrouwen in het clubbestuur, maar ik hoop toch dat ze snel kunnen uitpakken met enkele stevige versterkingen”, aldus nog Raf Leemans.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio