Voetbalvoorzitter Albert (70) krijgt zijn eigen biertje: “Voetbal is mijn thuis”

Voetbalvoorzitter Albert (70) krijgt zijn eigen biertje: “Voetbal is mijn thuis”

Albert (links) wist niets van de biertjes die speciaal voor hem gebrouwen werden. Foto: kvp

Ruiselede -

De lokale voetbalclub FC Doomkerke bestaat dit jaar 70 jaar. Hun voorzitter Albert Van Colen staat al 35 jaar aan het hoofd van de club. Daarom liet de club een speciaal biertje brouwen. Het bier krijgt de naam ‘Alberke’ mee.

FC Doomkerke viert zijn zeventigste verjaardag. De club, die uitkomt in vierde Provinciale, laat deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbijgaan. Deze zomer mogen ze hun Koninklijke titel in ontvangst nemen en onlangs liet de club een bier brouwen. Brouwerij Strubbe uit Ichtegem maakte het Alberke, een blond bier. Op het etiket prijkt de foto van voorzitter Albert Van Colen, die al 35 jaar aan het hoofd staat van de club.

1.200 flesjes

“Het bier is een eerbetoon aan onze voorzitter”, zegt bestuurslid Hein Haerinck. “De club leeft echt in Doomkerke en dat hebben we vooral aan Albert te danken.”

Albert zelf kwam uit de lucht gevallen met zijn verrassing. Zaterdag even na 18 uur riep Haerinck de voorzitter achter de toog. Daar kreeg hij de eer het eerste Alberke te ontkurken. “Ze hebben verdomd goed kunnen zwijgen”, zei Van Colen geëmotioneerd. “Eigenlijk had ik tickets voor de finale tussen Cercle Brugge en Beerschot van zaterdagavond, maar mijn vrouw overtuigde mij om hierheen te komen. De voetbalclub is mijn tweede thuis.”

Het bier is enkel te verkrijgen in de kantine van de club. Het bestuur liet 1.200 flessen brouwen. “Zo blijft het ook uniek voor onze voetbalclub. Op deze manier wordt onze ‘koning’ Albert ook vereeuwigd”, zegt Haerinck.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio