MotorcrossBMBEerste proef BK in Moerbeke-Waas

Tallon Verhelst indrukwekkend

Tallon Verhelst indrukwekkend

Tallon Verhelst won met groot overwicht de twee reeksen bij de nationalen. Foto: Eric Noens

Moerbeke-Waas -

Ondanks de zware regenval in de nacht van zaterdag op zondag, waardoor onder meer de MCLB wedstrijd in het nabijgelegen Assenede moest worden afgelast, kon de eerste proef van het BK in de BMB wel doorgaan.

De opkomst lag, door het barre weer, aan de lage kant. In de halfliterklasse kwam in totaal slechts 26 rijders aan het starthek. Vooral tijdens de eerste reeksen lag de omloop er bijzonder zwaar bij. In de namiddag was het parcours al een stuk opgedroogd. De eindzege in MX1 was voor Roy Silliën die optimaal gebruikmaakte van een foutje van Dietger Damiaens in de tweede reeks. In de MX2 klasse won Daymond Martens twee keer voor Mark Boot.

Streekrijder Tallon Verhelst (Lokeren) hield woord. Verhelst had vooraf aangekondigd dat de omloop hem uitstekend paste en dat bewees hij door niet alleen de tweede tijd tijdens de chronotraining neer te zetten maar vooral door nadien met groot overwicht de twee reeksen bij de nationalen te winnen.

“Het gevoel was al een hele week heel goed. Op deze zware omloop kon ik ook mijn uitstekende conditie in de verf zetten. Dit geeft zeker een boost voor de eerste proef van het Europees kampioenschap volgende week in het Nederlandse Valkenswaard. Dat is een wedstrijd waar ik ook altijd graag rijd en waar ook heel wat supporters komen kijken”, aldus Verhelst.

Ploegmakker Bo De Clercq (Waarschoot) eindigde na twee gelijkmatige reeksen op een zesde plaats in de eindstand. Met eindwinst voor het team Vanluchene - Vandenbogaert bij de zijspannen hield het organiserende MC Scheldeland nog een tweede eindzege binnen het team.

Ook AMC Evergem organiseert dit seizoen nog 3 manches van het BK: op 28 en 29 april trekken zij naar Lommel, op 21 mei in het Zeeuwse Axel en op 18 en 19 augustus in Wachtebeke.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio