Hij moest het goede voorbeeld geven, maar kroop zelf dronken achter het stuur: ‘horecacoach’ kent zijn straf

Hij moest het goede voorbeeld geven, maar kroop zelf dronken achter het stuur: ‘horecacoach’ kent zijn straf

Foto: Belga

Brugge -

De ex-horecacoach van Brugge krijgt een rijverbod en een geldboete voor het ongeval dat hij in dronken toestand veroorzaakte. Door de feiten werd de man door de stad ontslagen. Hij moest namelijk een verantwoord alcoholbeleid mee helpen uitstippelen.

De voormalige Brugse horecacoach kreeg maandagochtend zijn straf van de politierechter voor het ongeval dat hij onder invloed veroorzaakte. Nadat hij een geparkeerde wagen aanreed, pleegde hij bovendien vluchtmisdrijf. “Hij rijdt normaal altijd met de fiets”, verdedigde zijn advocaat hem. “Maar die bewuste dag niet. Het mag niet gebeuren en toch is het gebeurd. Dat beseft hij maar al te goed.”

Het ongeval gebeurde in juni vorig jaar. De man reed er toen met zijn wagen een geparkeerde wagen aan langs de Coupure in Brugge. Een voormalige politiecommissaris was getuige en raadde hem aan om de politie te bellen. Maar de horecacoach stapte weg. De agenten werden ondertussen verwittigd en waren bezig met de vaststellingen toen de eigenaar van de wagen met zijn fiets terugkeerde. Hij deed zich aanvankelijk als geïnteresseerde passant voor, maar viel al snel door de mand.

“Niet goed te praten”

De politie nam een ademtest van de horecacoach af en daarbij bleek dat hij 2,15 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn wagen was bovendien niet gekeurd. “Er was die dag een feestje bij zijn broer”, aldus zijn advocaat. “Hij had zijn wagen gebruikt om daar materiaal af te zetten. Normaal zou hij daarna met zijn fiets gaan, maar dat heeft hij dus niet gedaan. En dat valt ook niet goed te praten.”

Zijn advocaat verwees in de rechtbank nog naar de zware financiële gevolgen voor haar cliënt. Zijn wagen was perte totale en de stad Brugge ontsloeg hem als horecacoach. Hij vocht dat ontslag aan, maar kreeg ongelijk. “Het ongeval heeft hem dus wel heel erg veel afgenomen”, aldus de advocaat.

Geloofwaardigheid

De stad Brugge voerde de functie van horecacoach in 2002 in. Al die tijd werd die door dezelfde persoon uitgevoerd. Hij moest de horeca-uitbaters in de stad ondersteunen en adviseren. Hij werkte bovendien aan alcoholpreventie bij jongeren in horecazaken. Net daarom kwam zijn geloofwaardigheid in het gedrang.

Ook bij de politierechter die de wenkbrauwen fronste bij het lezen van zijn functie. “Zijn taak als ambtenaar bestond erin een beleid rond alcohol in het uitgaansleven uit te bouwen”, klonk het.

De ex-horecacoach werd veroordeeld tot een boete van 3.600 euro, waarvan 1.000 euro voorwaardelijk, en een rijverbod van één maand en 45 dagen. Als hij daarna zijn rijbewijs nog terug wil krijgen zal hij moeten slagen voor medische en psychologische proeven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees