Amper 12 en al boek vol levenslessen

Amper 12 en al boek vol levenslessen

Anouk Branders stelt haar eerste boek voor. Foto: dvg

Aarschot / Langdorp -

Bij de start van de derde Aarschotse Boekenmarkt kwam de amper twaalfjarige Anouk Branders uit Langdorp haar boek voorstellen en signeren.

Met haar boek ‘Spirit’ brengt ze een eerste volledige uitwerking van een van de vele verhaaltjes die ze al sinds haar tiende schreef. “Ik had al heel wat verhaaltjes bijeen geschreven, maar wou ook eens een echt boek schrijven. Mijn mama vond iemand die me hierbij wou helpen, namelijk Karien Salaets”, zegt Anouk.

“Anouk heeft de grote lijnen in het verhaal aangedragen en ik ben hiermee aan de slag gegaan”, zegt Karien. Het boek gaat over het gevoelige meisje Lies. Zij loopt tijdens een moeilijke situatie weg. Ze komt terecht in een bos en wordt er gevonden door een oude goedhartige dame die over magische druppels blijkt te beschikken. Het zijn druppels die boosheid en zware gevoelens kunnen wegnemen. “Het is een compleet verzonnen verhaal, met uitzondering van het eerste blad. De aanzet van het boek is echt gebeurd en gaat over de wiegendood die mijn leven tijdens mijn eerste weken even bedreigd heeft”, zegt Anouk.

De jonge schrijfster heeft ook enkele illustraties in het boek zelf gemaakt, onder meer van Spirit, de parkiet die ze zelf heeft opgevoed toen de ouders ervan ziek waren. Anouk wil met haar verhaal andere jongeren helpen om in zichzelf te geloven en er voor te gaan. Ze heeft al plannen voor een volgend boek. “Ooit eens op de grote boekenbeurs in Antwerpen kunnen zitten is zeker een droom van me”, zegt ze.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio