WielrennenElite z/c en beloftenMemorial Aimé Van Den Broecke in Wetteren - Jari Verstraeten eert overleden vader met zege in achtertuin

“Spurters een hak gezet”

“Spurters een hak gezet”

Jari Verstraeten: “Mijn eerste grote doelstelling dit seizoen is het PK tijdrijden in Ursel.” Foto: BART VANDENBROUCKE

Gent -

Jari Verstraeten (29) verstoorde het feestje van het VDM-Trawobo Cycling Team, dat jaren zijn thuishaven had aan het Tonneke op de Massemse steenweg. De renner van Shifting Gears-Geldhof Jielker ontsnapte in het slot en bleef buiten schot.

De weergoden waren de renners niet goed gezind zaterdagnamiddag. De strijd om de bloemen van de Memorial Aimé Van Den Broecke leek op een spurt van een omvangrijke kopgroep uit te draaien. Gentbruggenaar Jari Verstraeten had het zo niet begrepen en wipte aan het kerkhof van Massemen weg.

“In de spurt was ik kansloos, bijgevolg zette ik alles op alles. Kevin Lava reageerde, maar geraakte niet op het wiel. Daarna viel het even stil. Op weg naar de laatste rechte lijn waren er nog enkele bochten en daar had ik enig voordeel. Pas op een tiental meter van de streep voelde ik me zegezeker. Ik zag dat Benjamin Verraes van ver de spurt inzette, maar ze kregen me niet meer te pakken. Deze zege is voor mijn vorig jaar plots overleden vader, die in deze periode zijn verjaardag zou vieren. De bloemen zijn voor mijn vriendin Lynn, die er heel uitzonderlijk niet bij was. Deze overwinning zet de uitstekende conditie extra in de verf. De vijfde plaats in de Vlaamse Pijl in Harelbeke was al een positief signaal. Dit is de bevestiging. Zondag proberen we in Merelbeke een positief vervolg aan dit mooie verhaal te breien.”

Verstraeten ruilde het VDM-Trawobo Cycling Team voor het Shifting Gears-Geldhof Jielker CT. “Ook om die reden is de overwinning in Wetteren speciaal. Ik ben er in zeer goede verstandhouding weggegaan. Die koers is voor mij ook een thuiskoers, aangezien ik in de Gentse rand woon. Bij mijn nieuwe ploeg hebben we een schitterende vriendengroep. Bjorn De Decker plukte al voorjaarsbloemen. Hans Dekkers reed in Wetteren lek, maar zal ook snel winnen. Vul aan met Joeri Calleeuw en we hebben meerder troeven achter de hand. Startrecht verwerven voor interclubs is geen sinecure, aangezien onze ploeg pas laat op de rails stond. Ook in die koersen willen we onze waarde aantonen. Voor mij is een eerste echt grote objectief het PK tijdrijden in Ursel. Daar wil ik me van mijn beste zijde laten zien en wil ik ook echt meedoen voor de medailles.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio