VOLLEYBALEUROMILLIONS VOLLEY LEAGUEVDK GENT HEREN

Hoofdsponsor VDK stopt, Gentse volleybalclub volgend seizoen onder andere naam in Euromillions League

Hoofdsponsor VDK stopt, Gentse volleybalclub volgend seizoen onder andere naam in Euromillions League

De nieuwe coach Jan Van Huffel. Foto: VDB

Gent -

Winst tegen een weliswaar veredeld B-team van Roeselare, een doorbraak in het dossier rond de opvolging van Marko Klok en nu ook de officiële mededeling dat VDK na dit seizoen stopt met de sponsoring. Het was me het weekend wel voor het team dat nu nog de naam VDK Gent draagt.

Gent, zonder zijn geblesseerde topscorer Jente De Vries, scoorden tegen Roeselare een driepunter en opende hiermee de mogelijkheid een ronde verder te kunnen in de ingewikkelde formule die de Euromillions League dit seizoen hanteert.

“Ik kan mijn spelers enkel feliciteren”, aldus trainer Marko Klok. “Hoe Roeselare zich presenteerde, dat is onze zaak niet. Overigens, ook zonder enkele basisspelers is de kern van Roeselare breed en sterk genoeg om ons te kloppen. Net als voor de andere duels heb ik geprobeerd de druk bij de spelers weg te halen. Meestal starten ze goed, maar blijkt een ietwat zwakkere rotatie voldoende om af te haken. Niettegenstaande ze in het slot van de eerste set de duimen moesten leggen, toonden mijn spelers dit keer veel grinta. Ze sloegen terug en gaven niets meer weg. Het garandeert nog niets, maar wij gaan nu met een goed gevoel naar Haasrode Leuven. Ik hoop alvast dit Gent te kunnen verlaten met een positieve noot.”

Ook op bestuurlijk vlak kwam er heel wat nieuws. “Wij kwamen tot een overeenkomst met coach Jan Van Huffel, die de ploeg volgend seizoen onder zijn hoede zal nemen”, zo liet persverantwoordelijke Yves Vuylsteke weten. “Geen onbekende in het volleybalwereldje en al enkele jaren actief bij Marke Webis (waar de Gentse ex-spelers Jelle Nagels en de broers Lander en Louis Vandecaveye momenteel aan de slag zijn, red.).”

Ook is het nu officieel dat VDK volgend seizoen stopt met sponsoring. De bank is sinds jaar en dag actief in de Gentse sport. Een bom dus. Vanuit het bestuur van de volleybalclub reageert men ondertussen met de mededeling dat er al verschillende sponsors zijn gecontacteerd om de continuïteit te garanderen.

Gent zal volgend seizoen aantreden in de Euromillions Volley League, maar na het afhaken van VDK uiteraard onder een andere naam. Er wordt trouwens druk onderhandeld met de huidige spelers en eventuele aanwinsten.

“De ploeg zal volledig Belgisch zijn. Captain Tim Degruyter heeft toegezegd te blijven.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio