voetbal1ste provinciale - Hans ChristiaensKVE Drongen

“Mikken op eindtotaal van vijftig punten”

Gent -

“Het werd een heel vlotte zege voor ons, mede dankzij het makke optreden van Berlare”, zo gaf Hans Christiaens na de 3-0 volmondig toe. “Je voelt duidelijk dat hun team een moeilijke periode doormaakt en dat vertaalt zich ook in de prestaties op het veld. Wij hebben meteen ons eigen voetbal ontwikkeld, de kansen volgden automatisch. Bovendien kregen we amper weerwerk. Toen we op 2-0 kwamen, belandden we in onze comfortzone, terwijl bij hen niks lukte.”

“Berlare was niet bij machte om ons te bedreigen, hoewel we toch enkele belangrijke pionnen moesten missen. Baute, Van Lerbeirghe en Blanckaert zijn toch jongens met enorme waarde voor dit team. Helaas kunnen we dit seizoen geen beroep meer doen op Blanckaert en ook voor Baute wordt het misschien uitkijken naar volgend seizoen. Maar we zullen pas op langere termijn echt kunnen inschatten welke prijs we betalen voor hun afwezigheid.”

Toch is de coach van Drongen een tevreden man. “Maxime Pieters ontbolstert op het middenveld. Bij afwezigheid van anderen manifesteert hij zich uitstekend. Hij geldt dan ook als voorbeeld voor de andere beloften die zich willen profileren. Maxime vervult zijn nieuwe rol op de zes werkelijk zeer goed. Hij zal hier nog sterker door worden.”

“Tien op achttien moet normaal volstaan om bij de eerste vier te eindigen”, zo vertolkt Christiaens de ambitie van Drongen. “Met deze driepunter hebben we alvast een goede start genomen. Ook komend weekend zullen we in Sint-Gillis-Waas terug voluit voor de zege gaan. We mikken op een eindtotaal van vijftig punten.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio