Vandaal saboteert al maanden verkeerslichten, gemeente grijpt nu in

Vandaal saboteert al maanden verkeerslichten, gemeente grijpt nu in

Het straatje is normaal gezien autovrij. De tijdelijke lichten moeten waken over de veiligheid van de weggebruikers. Foto: PTB

Vleteren -

Een of meerdere vandalen saboteren al enkele maanden de tijdelijke verkeerslichten bij wegenwerken, waardoor de gemeente voor het eerst een publieke camera zal plaatsen.

De lichten regelen het verkeer in het straatje tussen de Hendrik Deberghstraat en de Edmond Devloostraat in Oostvleteren. “Enorm vervelend”, vertelt John Desot, zaakvoerder van het Boezingse grondwerkbedrijf Desot NV. “Wij staan in voor de lichten en krijgen al sinds november 2017 vanuit verschillende instanties klachten over de werking ervan. We begonnen even te twijfelen aan ons materiaal. Ondertussen gaat het duidelijk om systematische sabotage. Intern wordt er bijna wekelijks gesproken over mankementen aan de lichten. Dit hebben wij nog nooit meegemaakt. De verkeerslichten worden op knipperlichtstand gezet of volledig ontregeld, waardoor ze niet meer goed gesynchroniseerd zijn. Bij het recentste voorval werden de draden doorgesneden en de batterij gestolen. Deze vandalenstreken bezorgen ons kopzorgen, want wij moeten het telkens gaan oplossen. Normaal moeten we er alleen op letten dat de batterij niet plat is. Vandaag, dinsdag, maakt de politie een proces-verbaal op.”

Vandaal saboteert al maanden verkeerslichten, gemeente grijpt nu in
Foto: ptb

De sabotage veroorzaakt hinder en maakt de situatie voor wie van of naar de Edmond Devloostraat rijdt erg onveilig. Het straatjewordt tijdens de werken uitzonderlijk gebruikt door wagens vanuit beide richtingen. Het gemeentebestuur wil er nu bewakingscamera's plaatsen. “Maar hiervoor moeten we eerst een positief advies vragen aan de gemeenteraad op 19 maart”, zegt burgemeester Stephan Mourisse (Landelijke Volkspartij). “We stellen meteen een vergunning voor om mobiele camera's te plaatsen in de ganse gemeente. De sabotage leidt dus tot een primeur, want Vleteren heeft nog nooit een publieke camera ingezet. We hopen straks beroep te doen op camera's van de politiezone.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees