Dieven stelen juwelen, maar nemen ook de tijd om… een banaan te eten

Dieven stelen juwelen, maar nemen ook de tijd om… een banaan te eten

Foto: Photo News

Zedelgem -

Dieven hebben zaterdagavond en -nacht in acht woningen in Loppem ingebroken. Ze gingen voornamelijk met geld en juwelen aan de haal. In één woning werd ook een alarmpistool gestolen. “Bij mij namen ze mijn dure Rolex mee”, zegt Dany Verseele (57).

Heel wat inwoners van de woonwijk De Toekomst in Loppem kregen afgelopen zaterdagavond en -nacht ongewenst bezoek. Inbrekers braken er namelijk in acht woningen in. Ze forceerden telkens een raam om binnen te geraken. Eenmaal binnen doorzochten ze zowat de hele woning. Het labo werd verwittigd en voerde overal een sporenonderzoek uit. De lokale politiezone Het Houtsche is een onderzoek gestart. Ook het buurtinformatienetwerk werd geactiveerd.

De dieven sloegen toe in vijf woningen in de Dopheidelaan, één woning in de Guido Gezellelaan en twee huizen in de Begonialaan. In die laatste woont ook Dany Verzeele (57) en zijn vrouw Christine Van Renterghem (56). Om haar verjaardag te vieren waren ze zaterdagavond gaan eten. “Omstreeks 19 uur zijn we thuis vertrokken”, zegt Dany. “We vierden nadien ook nog even de promotie van Cercle Brugge naar eerste klasse en kwamen rond 23 uur thuis.”

Op dat moment kwam ook Dany’s buurman gehaast aan. Zijn schoondochter had hem gebeld omdat er was ingebroken. En ook bij Dany waren de inbrekers gepasseerd. “Ze braken een raam achteraan open en kwamen zo binnen”, zegt hij. “Boven haalden ze alle schuiven uit en haalden ze alles overhoop. Ze waren duidelijk op zoek naar geld en juwelen.”

De dieven konden een Rolex van 1.250 euro en een Festina-horloge van 300 euro buit maken. En uit een kleine portefeuille haalden ze nog vier euro kleingeld.

Verjaardag in mineur

Opvallend is ook dat de inbrekers wat voedsel mee graaiden. “Ze aten hier een banaan en lieten de schil op het aanrecht liggen”, zegt Dany. “En uit de koelkast stalen ze vier potjes yoghurt. Ze hadden duidelijk honger. En lef, want blijkbaar hadden ze tijd genoeg om hier nog rustig iets te eten ook. Mijn vrouw haar verjaardag was geweldig gestart, maar is toch in mineur geëindigd. We gaan deze dag alleszins niet snel vergeten.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees