Student vrijgesproken voor slag aan feestende burgemeester

Leuven / Holsbeek -

Een 24-jarige student uit Oud-Heverlee die ervan verdacht werd de Holsbeekse burgemeester Hans Eyssen (CD&V) een slag te hebben gegeven tijdens een feestje, is maandag voor de Leuvense correctionele rechtbank vrijgesproken.

Volgens de rechter is het dossier te beperkt om de ene versie van de feiten boven de andere te verkiezen. “Bovendien duiden de camerabeelden de dader niet aan”, aldus de rechter.

Op 1 januari 2016 vierde een groep studenten oud op nieuw in een pand aan Craenendonck in Leuven. Samen met burgemeester Hans Eyssen en diens neef trok het gezelschap naar de buren voor een stevig feestje. Er ontstond echter een discussie, waarop Eyssen en zijn neef verzocht werden het pand te verlaten. Volgens bronnen dicht bij het dossier ging de discussie over de vermeende verdwijning van een halve bak bier. Er werd geduwd en getrokken, waarna Eyssen een elleboog van een van de aanwezigen, met een wit hemd, in het gelaat kreeg. De politie werd er bijgehaald. Agenten eisten dat alle mannen die een wit hemd droegen, naar buiten kwamen. Omdat de beklaagde op die vraag niet inging, maakte hij zich verdacht. “Het feit dat hij bleef zitten is op zich geen bewijs”, besloot de rechter.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio