Omstreden wetenschapper in de ban van mummies met drie vingers: “Deze wezens zijn niet menselijk”

Omstreden wetenschapper in de ban van mummies met drie vingers: “Deze wezens zijn niet menselijk”

Foto: UAMN TV

Mummies met een langwerpige schedel en drie vingers aan iedere hand. Die merkwaardige vondst werd vorig jaar gedaan in Peru. Een heleboel wetenschappers schilderden de skeletten meteen af als nep, maar een aantal complottheoretici blijft geloven dat ze buitenaardse wezens zijn. Een van hen zegt nu zelfs bewijzen te hebben.

De ene groep noemt het klinkklare onzin, de andere gelooft dat het om een unieke vondst gaat. Russisch professor Konstantin Korotkov behoort tot die laatste groep. Hij zegt onlangs DNA-testen te hebben uitgevoerd bij de mummies. En die zouden aantonen dat ze niet menselijk zijn.

Volgens hem dateren de lichamen uit de vijfde eeuw en zouden ze wel eens van buitenaardse wezens kunnen zijn. Hij gelooft niet dat de langwerpige schedels en de drie vingers misvormingen zijn. Het zijn helemaal geen menselijke eigenschappen, zo zegt hij.

(Lees verder onder de video)

Video: Ruptly

Geloofwaardig?

Erg geloofwaardig komt de man echter niet over. In 2008 kreeg hij immers al eens wereldwijd kritiek voor enkele controversiële uitspraken. Toen beweerde hij dat hij een camera had uitgevonden die de menselijke ziel kon fotograferen.

Toch krijgen zijn uitspraken ook bijval. Onder meer van chirurg en skelettenspecialist Edson Vivanco. Volgens hem zijn er helemaal geen bewijzen dat het om een valse vondst zou gaan. “Er zijn veel details die erop wijzen dat de lichamen echt zijn”, zei hij destijds in een documentaire. “Het is heel moeilijk om een schedel met die karakteristieken te fabriceren.”

Archeologische misdaden

Maar een heleboel andere wetenschappers zijn ervan overtuigd dat het om een hoax gaat. Zij eisen dan ook een officieel onderzoek naar mogelijke archeologische misdaden.

Zij geloven dat de mummies het resultaat zijn van een fantast die menselijke resten gebruikt heeft om alienachtige wezens te creëren.

Corrigeer

MEER NIEUWS