Gesnapt toen hij zijn sporen begon te wissen: politie verdenkt informaticus (41) ervan de gezochte Gentse voyeur te zijn

Gesnapt toen hij zijn sporen begon te wissen: politie verdenkt informaticus (41) ervan de gezochte Gentse voyeur te zijn

Foto: rr

Gent -

Gentse speurders hebben in Zwijnaarde een man opgepakt die ze ervan verdenken de voyeur te zijn die vrouwen filmde onder de douche, om ze daarna op een internationale website te kijk te zetten. ­Mike D. (41) is vader, informaticus, een populair ­gitarist. Én de jeugdtrainer van een Gentse vechtsportclub, waar twee vrouwen slachtoffer werden.

LEES OOK. (N+) Wat bezielt iemand om een nietsvermoedende douchende vrouw te bespieden? Wij gingen te rade bij psychiaters

Gesnapt toen hij zijn sporen begon te wissen: politie verdenkt informaticus (41) ervan de gezochte Gentse voyeur te zijn
Foto: rr

Het zal toch niet. Het zal toch niet iemand van bij ons zijn?” Bij de Gentse vechtsportclub waar Mike D. sinds één jaar jeugdtrainer is, waren ze er gisterochtend niet gerust op. Nadat ze zondag te weten gekomen waren dat twee dames van de club gefilmd waren onder de douche van het sportcomplex van de Gentse hogeschool HoGent, stapte de clubleiding naar de politie. “Om een klacht in te dienen.”

Maar de voyeur, die zichzelf op het internet dgreedb noemde, had intussen veel over zichzelf prijs gegeven. Dat hij de video had gemaakt op 22 mei vorig jaar. Dat hij lid was van de club. Dat hij die dag had meegetraind, maar tien minuten voor het einde was vertrokken om zich in de ­dameskleedkamers te verstoppen.

“Ik zou met de beste wil van de wereld niet kunnen bedenken wie het is”, reageerde de voorzitter dit weekend. “Ik hoop dat ze die man vinden. Want hij heeft hulp nodig: die kerel is ziek.”

De Gentse recherche had op dat moment in alle stilte al een verdachte in de cel zitten. Zondagavond hadden ze een 22-jarige jongeman uit De Pinte opgepakt. Iemand uit de omgeving van de slachtoffers, zo klinkt het, wiens initialen naar dgreedb wezen. Maar Mike D. bezorgde die jongeman ongewild een alibi. Maandagochtend logde hij om 7.36 uur opnieuw in op de beruchte website waar hij eerder zijn video’s had geplaatst. Om 13.20 uur logde hij nog eens in. Wellicht wilde hij nog enkele beelden verwijderen, om zo zijn sporen uit te wissen. Ook zijn Facebook- en Twitterpagina werd gisteren gewist. Ironisch genoeg trok hij net daarmee de aandacht.

LEES OOK. (N+) Waarom staan we zo machteloos tegen sites met ‘vieze’ foto’s en filmpjes?

Gesnapt toen hij zijn sporen begon te wissen: politie verdenkt informaticus (41) ervan de gezochte Gentse voyeur te zijn
Mike D. werkte als jeugdtrainer in de vechtsportclub waar hij vrouwelijke leden filmde onder de douche.

Populair gitarist

Mike D. werd gistermiddag om 16 uur bij hem thuis in Zwijnaarde opgepakt. “De man werd van zijn vrijheid beroofd en wordt verhoord”, aldus het parket Oost-Vlaanderen. Hij wordt vandaag voor de onderzoeksrechter geleid. De 22-jarige verdachte werd gisteravond laat door de onderzoeksrechter weer naar huis gestuurd. “De initiële aanwijzingen van betrokkenheid werden niet bevestigd.”

Mike D. is vader van een dochtertje, en leeft gescheiden van zijn ex-vrouw. Hij is een populaire figuur in het Gentse uitgaansleven. Als gitarist stond hij mee aan de wieg van een bekende en populaire Gentse rockband. Daar werd hij uiteindelijk aan de deur gezet, omdat hij te weinig naar de repetities kwam.

“Als dit klopt, dan ben ik even gedegouteerd door dit nieuws als iedereen”, zo klinkt het binnen de groep. “Mike was altijd heel serieus. Te serieus, bijna. Als het onder mannen al eens over de schone madammen ging, dan deed hij niet mee.”

“Niet komen werken”

De werkgever van Mike D., een klein Gents informaticabedrijf, reageerde gistermiddag verrast op het nieuws van zijn arrestatie. “Hij is vandaag niet komen werken, maar op zich was dat niet abnormaal.”

Ook daar heeft Mike D. slachtoffers gemaakt. Hij maakte stiekem filmpjes van de secretaresse, en van een andere vrouw die hij zijn ‘crush’ noemde.

In totaal hebben al minstens vier vrouwen een klacht ingediend bij het gerecht, omdat ze denken dat zij door Mike D. gefilmd zijn en daarna te kijk werden gezet.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees