Baby met “twee hoofden” heeft dringend nood aan medische zorgen

Baby met “twee hoofden” heeft dringend nood aan medische zorgen

Een Chinese baby van amper een maand oud, heeft dringend een medische ingreep nodig nadat hij werd geboren met een grote ‘zak’ aan de achterkant van zijn hoofd. De ouders van het kind, dat de “baby met twee hoofden” wordt genoemd, kunnen de medische zorgen echter niet betalen. Een familielid van het jongetje maakte een video om geld in te zamelen zodat het kind kan worden geholpen.

De jongen werd op Valentijnsdag geboren ergens in het noorden van China en lijdt aan encefalocele, een zeldzame aandoening waarbij delen van de hersenen buiten de schedel groeien omdat er een stukje bot ontbreekt. De ‘zak’ die op het hoofd van het kind groeit, is al bijna zo groot als de schedel zelf. De baby werd onmiddellijk naar een ziekenhuis gebracht door zijn ouders, maar ze moesten onverrichter zake terugkeren naar huis omdat ze de dure behandeling niet kunnen betalen.

Een 22-jarige vrouw, die een verre verwant van de familie van de jongen is, wilde koste wat het kost helpen toen ze het nieuws van de zeldzame aandoening hoorde. De jonge vrouw filmde de baby en publiceerde de video op sociale media, in een poging om geld in te zamelen om de behandeling te kunnen bekostigen. Ze nam vervolgens ontslag en verhuisde naar Peking - waar de baby in het Universitaire Ziekenhuis verblijft - zodat ze elk uur van de dag beschikbaar is om voor het kleintje te zorgen.

Encefalocele is een eengeboren aandoen waarmee één op 5000 baby’s wordt geconfronteerd. Kinderen die lijden aan de zeldzame aandoening moeten worden geopereerd, waarna ze in de meeste gevallen normaal kunnen functioneren, hoewel er soms sprake is van een ontwikkelingsachterstand. Helaas overlijdt een deel van de kinderen die aan de aandoening lijden of lopen ze ernstige hersenschade op. De neurochirurgen die de jongen momenteel behandelen, weten nog niet wanneer de baby zal kunnen worden geopereerd en het momenteel nog een raadsel of hij het zal halen.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees