Politie controleert op zwaar vervoer

Politie controleert op zwaar vervoer

Archiefbeeld. Foto: svl

Mechelen / Willebroek -

De lokale politie Mechelen-Willebroek voerde afgelopen maandag een controleactie uit op zwaar vervoer in de regio. Ze moest daarbij heel wat chauffeurs beboeten.

Een vrachtwagen met een maximale toegestane massa van 12 ton werd aan de kant gezet omdat de kraan op het voertuig op geen enkele manier werd vastgemaakt (174 euro boete). De chauffeur was ook geen houder van rijbewijs C en had zijn identiteitskaart niet bij (58 euro boete). De chauffeur en de werkgever zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechter.

Een andere vrachtwagen vervoerde een gasfles los op de laadvloer (174 euro boete). Op de Guido Gezellelaan in Mechelen werd een uitzonderlijk transport opgemerkt dat zonder begeleidingsvoertuigen reed (400 euro boete).

In Willebroek werden verschillende vrachtwagens beboet voor het parkeren op het fietspad (116 euro boete) en het negeren van de tonnagebeperking in het centrum van de gemeente (174 euro boete). Zo werd een buitenlandse chauffeur beboet omdat hij via de Oude Dendermondsestraat zich een weg wilde banen door Willebroek. Hij negeerde niet alleen de tonnagebeperking, hij negeerde ook de verboden rijrichting. Hij moest onmiddellijk 348 euro boete betalen.

Een vrachtwagenbestuurder had geen voorziene tachograaf in zijn voertuig. Hij moet een boete van 2.640 euro betalen. Een andere bestuurder was in overtreding met de rij- en rusttijden en moet kreeg daarom een boete van 165 euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio