Ploegmaat Serge Pauwels gewond na botsing met auto in Tirreno: “Ik ben blij dat ik nog leef”

Ploegmaat Serge Pauwels gewond na botsing met auto in Tirreno: “Ik ben blij dat ik nog leef”

Bernhard Eisel tijdens de Ronde van Yorkshire. Foto: Photo News

Bernhard Eisel moest op zondag, tijdens de rit naar Filottrano die werd gewonnen door Adam Yates,opgeven in de Tirreno-Adriatico na een botsing met een ploegauto.

“Ik raakte tijdens de rit van zondag een auto van een andere ploeg, maar het was mijn eigen schuld”, liet Eisel na het ongeluk via Twitter weten. De 37-jarige Oostenrijker raakte geblesseerd aan zijn rechterpols en hij hield ook enkele wonden in zijn gezicht over aan de botsing. “Het was een enorme crash, ik ben blij dat ik nog leef”, zei hij ook nog.

“Het was een enorme crash, het voelde alsof mijn neus was gebroken en ik heb behoorlijk veel pijn aan mijn rechterpols. We wachten momenteel de scans af, ik hoop dat ik zo snel mogelijk weer kan fietsen. Maar eigenlijk ben ik blij dat ik er zo ben uitgekomen. Het ziet er niet mooi uit, mijn gezicht kende al betere dagen, maar om eerlijk te zijn, ben ik heel blij dat ik er levend ben uitgekomen”, aldus de renner via het Twitterkanaal van zijn ploeg.

“Veel aan Scarponi gedacht”

“Ik voel mij momenteel niet fantastisch, ik heb een aantal hechtingen in mijn neus, lippen en gezicht. Maar ik wil nog eens duidelijk maken dat de chauffeur van de wagen absoluut geen schuld treft, het was allemaal mijn schuld. Hij kon er niets aan doen en na de crash hielp hij mij zoveel hij kon.”

Ploegmaat Serge Pauwels gewond na botsing met auto in Tirreno: “Ik ben blij dat ik nog leef”
Michele Scarponi tijdens de Ronde van de Alpen in 2017. Foto: Photo News

Volgens Cyclingweekly heeft Eisel veel nagedacht na de crash, vooral omdat het gebeurde in de rit die werd opgedragen aan Michele Scarponi, die stierf na een botsing met een auto op training in 2017. “Ik heb veel aan Scarponi gedacht, ook mijn vader is twee weken geleden gestorven. Ik maakte zondag een grote fout en ik betaalde het bijna cash. Alsjeblief wees voorzichtig in de auto, maar ook de renners moeten voorzichtig zijn, we moeten respect tonen voor elkaar.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.