Antwerps papierwarenatelier Redopapers is Unizo’s “Starter van het jaar”

Antwerps papierwarenatelier Redopapers is Unizo’s “Starter van het jaar”

Oprichters Tille Lingier (links) en Linde Luyten (rechts). Foto: patrick de roo

Antwerpen -

Het Antwerpse Redopapers is door ondernemersorganisatie Unizo uitgeroepen tot “Starter van het jaar” en krijgt daarvoor een cheque van 1.000 euro. Redopapers is een atelier waar misprints en overschotten van drukkerijen worden herwerkt tot designproducten zoals blocnotes en kalenders. Eerder won het bedrijfje uit Borgerhout ook al de provinciale versie van de prijs.

De “Starter van het jaar” is een initiatief waarmee Unizo jonge startende ondernemingen die als rolmodel voor anderen kunnen dienen in de kijker wil plaatsen. Uiteraard moet de verkiezing ook voor het winnende bedrijfje zelf een boost opleveren, alleen al door de bekendheid die het ermee genereert.

Redopapers is het project van industrieel vormgevers Tille Lingier en Linde Luyten. Ze legden contacten met verschillende bedrijven om papierresten over te nemen en te verwerken tot allerlei producten die ze verdelen in lifestylewinkels, ook in het buitenland. Ze werken ook op maat, bijvoorbeeld voor het M HKA en Opera Ballet Vlaanderen. Daarnaast geven de twee zaakvoerders workshops over boekbinden.

“Dit is een uitstekende illustratie van een rendabel en duurzaam circulair businessmodel pal in de stad”, zegt Unizo-topman Danny Van Assche. “Tille en Linde gaan voluit voor hun droom, maar doen dat op een doordachte manier, stap voor stap en met beide voeten op de grond. Met hun verdiend succes zijn ze het ideale uithangbord en voorbeeld voor alle starters.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees