FOTO & VIDEO. 73e Nokere Koerse wordt weer een wielerhoogdag

Het sportieve luik van de vierdaagse van Danilith Nokere Koerse begon op zaterdag met de start van de juniores in Deinze. Op zondag kwamen de 710 wielertoeristen van de Danilith Nokere Koerse Cyclo zich bevoorraden op de Markt van Deinze. Omwille van onweer en zware regen waren er dat de helft minder dan het vorig jaar. Fotograaf Patrick Galle trotseerde het weer om een reeks merkwaardige foto’s te schieten. Hoogdag van Nokere Koerse is natuurlijk woensdag 14 maart. Dan worden de renners voorgesteld op het podium op de Markt van Deinze en springen zij daarna om 12.15 u op de fiets. Voor de wielerliefhebbers is het dan uitkijken naar Wout Van Aert, Edward Theuns of Stijn Devolder.

De bussen van de deelnemende ploegen verzamelen vanaf 10.30 u op de Markt. Om 11 u begint de voorstelling van de renners op het podium. De renners vertrekken op de Markt om 12.15 u maar komen nog eens terug voor een doortocht. De officiële start heeft plaats aan de Driespoort.

De wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden op VRT Sporza en Eurosport vanaf 15 u.

Verkeer

Na de start volgen de renners op het grondgebied van Deinze dit parcours: Markt – Brielstraat – N35 Tweebruggenlaan – Kaandelbeekstraat – Oude Brugsepoort – Vaart Linkeroever – Kromme Brug – Vaart Rechteroever – Kongoplein – Markt – Brielstraat – N35 Tweebruggenlaan – Rond punt N35/N43 – N35 Volhardingslaan – N35 Gaversesteenweg. Zij verlaten Deinze via de Oudenaardsesteenweg, richting Kruishoutem.

Woensdag wordt de Markt, het Emiel Clausplein, het deel van de Gentpoortstraat tussen Markt en Kaaistraat en de Ramstraat afgesloten voor het verkeer tussen 6 u en 15 u. De Brielstraat krijgt vanaf het kruispunt met de Tolpoortstraat tot aan de Lucien Matthyslaan eenrichtingsverkeer.

Er is parkeerverbod vanaf 6 u in de volledige Brielstraat, die is voorbehouden voor de koersdirectie en de organisatie, op de volledige Markt voor het podium, de wielerploegen en de start, in het deel van de Gentpoortstraat tussen Kaaistraat en Markt, in de Ramstraattussen Schutterijstraat en Markt als evacuatieweg en op de volledige parking van het RAC/Vredegerecht voor de pers, de VIPs en de VIP-bussen.

Er is ook parkeerverbod van 10 u tot 13 u op de parkeerplaatsen op Vaart Rechteroever tussen Kongoplein en Kromme Brug, in de Oude Brugsepoort tussen Vaart linkeroever en het kruispunt met de Kaandelbeekstraat.

Het Emiel Clausplein wordt ingericht als verkeersvrije zone en zal gebruikt worden voor het opstellen van een commando-voertuig van de lokale politie en parkeerplaatsen voor voertuigen van hulpdiensten en stadsdiensten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio