Juf Tessa en man construeren extra verdieping in klas

Juf Tessa en man construeren extra verdieping in klas

Foto: John De Vlieger

Deinze - De zesdejaars van de basisschool De Kleurenplaneet in de Peter Benoitlaan beschikken sinds kort over een van de leukste klaslokalen van het land. Het nieuws doornemen of een kring vormen om een boek of iets speciaals te bespreken in alle rust kan voortaan op de extra verdieping die juf Tessa De Lepeleere en haar man Jonas in het klaslokaal installeerden.

“Ik geef hier al een paar jaar les”, zegt Tessa. “Ik wou het klaslokaal wat gezelliger maken en daarom bouwen we een soort platform in hout uit. Toen ik na de kerstvakantie uit zwangerschapsverlof kwam stonden er nieuwe zit- en schoolbanken in de klas. Het was het ideale moment om de klas nog wat meer op te fleuren. Samen met mijn man, die meubelmaker is in Kortrijk, hebben we dan een platform uitgewerkt in de vorm van een boom waaraan een soort boomhut of houten platform hangt. Zonder medeweten van de leerlingen hebben we deze constructie in één weekend tijd samengezet. De ruimte is ongeveer 6 vierkante meter groot. Elissa, Imke, Nena, Henry, Andres, Romy, Innaya, Miecal, Delphine en Jolien kunnen daar nu gezellig bij elkaar zitten en elkaar van alles vertellen.”

“Als je daarboven zit dan heb je een mooie kijk op het klaslokaal”, zegt de zeer enthousiaste en lieve Jolien. “De beestjes die op het hout zijn aangebracht maken alles nog veel leuker”, lacht ze ons toe.

“Alle kinderen vinden onze trap en extra verdiep interessant. Beneden is het om te werken en boven om in groep leuke dingen te vertellen.”

De gezelligheid kreeg vorige week naast het feestelijk in gebruik nemen van de verdieping nog een extra boost door het feit dat alle leerlingen hun kleurrijke pyjama aantrokken ter gelegenheid van de nationale pyjamadag van Bednet en het bezoek van een persoon met het syndroom van Down die een verhaal kwam voorlezen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio