Portret uit ziekenhuis gestolen

Portret uit ziekenhuis gestolen

Monique Hertleer (rechts) toont Andrea Van Tongelen waar het schilderij hing. Foto: jef wijckmans

Rumst -

Een van de schilderijen van ­Monique Hertleer werd net voor het weekend uit de tentoonstelling in kliniek Heilige Familie door onbekenden gestolen.

Momenteel loopt in de wandelgangen en wachtzalen van de Reetse kliniek Heilige Familie in de ’s Herenbaan-A12 een ­tentoonstelling met schilderijen van Monique Hertleer. De werken van deze Rumstse kunstenares zijn op zeildoeken van ­Tomorrowlandtentjes geschilderd en ze kregen ook allemaal het dansfestival als thema mee.

“24 van mijn schilderijen zijn sinds begin februari te bezichtigen. Zaterdag passeerde ik per toeval in de kliniek en stelde ik zelf de diefstal van een kleiner werk vast. De diefstal moet net daarvoor gebeurd zijn”, zegt ­Monique Hertleer.

Andrea Van Tongelen, voormalig onthaalbediende in de kliniek, is de drijvende kracht achter de expo’s. “Elf jaar geleden hing ik voor het eerst werken van mijn overleden vader op. Nooit werd er een werk ontvreemd. Ik ben er echt het hart van in.”

Voor elke expo worden de kunstenaars op de hoogte gebracht dat ze op eigen verantwoordelijkheid hun werken exposeren. Op een vergoeding kunnen ze dus niet rekenen. Toch zal de verzekering worden aangesproken. In de kliniek zijn ook camera’s aanwezig, waarvan de beelden zullen worden bekeken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio