Drie inbraken in dezelfde buurt in Petegem

Deinze - Maandag waren er twee inbraakpogingen en één effectieve inbraak in de politiezone Deinze-Zulte. De eerste inbraakpoging werd vastgesteld in Zonnetij in Petegem. De daders konden daar na het beschadigen van de achterdeur binnen geraken in de woning betreden maar werden opgeschrikt door de thuiskomst van de bewoner. Ze konden wel een rugzak ontvreemden.

De tweede inbraak vond plaats in De Oogst in dezelfde buurt in Petegem. Onbekenden namen daaar uit het niet-slotvaste tuinhuis een haagschaar en een veegborstel en maakten daarmee een gat in het glas van het schuifraam. Zo konden zij deurhendel manipuleren en binnen geraken in de woning. Zij doorzochten de volledige woning. Voorlopig is het niet bekend of er ook effectief iets verdwenen is.

Nog een inbraakpoging gebeurde in de Stijn Streuvelsstraat, alweer in dezelfde buurt in Petegem. Twee verdachten forceerden daar het vliegenraam. Toen zij binnen waren werden zij geconfronteerd met de bewoonster van het huis en sloegen op de vlucht. Het buurtinformatienetwerk werd opgestart. Verscheidene interventieploegen van de politiezone Schelde-Leie en de Vlaamse Ardennen kwamen in bijstand maar de daders konden niet worden gevat.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio