Brusselse binnenring helemaal dicht door ongeval met vrachtwagen: “Wie de hinder wil vermijden, kan best omrijden”

Sint-Pieters-Leeuw -

Door een gekantelde vrachtwagen is Brusselse binnenring helemaal versperd ter hoogte van Ruisbroek. De hinder zal daar nog geruime tijd duren, zegt het Vlaams Verkeerscentrum. “Wie de hinder wil vermijden, kan best omrijden.”

Het ongeval met de vrachtwagen gebeurde om 12.30 uur dinsdagmiddag. De Brusselse binnenring is sindsdien helemaal versperd, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Rond 15.00 uur was de takeling van de vrachtwagen volop bezig, maar daarmee is de hinder nog niet van de baan. “De lading hout moet nog weggehaald worden”, klinkt het bij het Verkeerscentrum. “En de civiele bescherming is opgeroepen om de gelekte diesel op de komen ruimen.”

Dus raadt het Verkeerscentrum iedereen aan om de omleidingsroutes te volgen. “Alleen al aan het ongeval is het een uur aanschuiven”, klinkt het. “En ook op het onderliggend wegennet is het erg druk.” Hoewel de gewone avondfiles zich op de buitenring al aan het vormen zijn, is omrijden via die buitenring nog altijd sneller.

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt weggebruikers die naar Antwerpen, Gent of Leuven rijden aan om bij knooppunt Halle of knooppunt Itter te kiezen voor de buitenring.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S