Gebrek aan bewijzen: amateurvoetballers gaan vrijuit voor raid op Marokkaans café

Gebrek aan bewijzen: amateurvoetballers gaan vrijuit voor raid op Marokkaans café

Het Marokkaans café in de Klein-Hulststraat werd kort en klein geslagen. Foto: bfs

Sint-Niklaas / Lokeren -

Vier amateurvoetballers die terechtstonden voor een gewelddadige raid op een Marokkaans café in de Klein-Hulststraat in Sint-Niklaas zijn door de correctionele rechtbank in Dendermonde vrijgesproken. Volgens de rechter zijn er geen objectieve bewijzen tegen hen.

De feiten waarvoor de sporters terechtstonden, vonden plaats op 28 april 2012. FC Nieuwkerken en FC Oude Schuur uit Lokeren, twee clubs uit het liefhebbersvoetbalverbond Walivo, speelden toen een belangrijke wedstrijd in de Meesterstraat in Nieuwkerken. De thuisploeg kon bij winst kampioen spelen, de bezoekers konden bij verlies degraderen naar de tweede reeks.

Blijvend letsel

De zenuwen stonden van bij het begin strak gespannen en tijdens de tweede helft ontaardde de match in een vechtpartij. Ook na afloop vielen er nog klappen. Een speler van FC Nieuwkerken die zijn rugzak was vergeten en die kwam ophalen aan het stadion, werd in elkaar geslagen door een twintigtal mannen uit het kamp van FC Oude Schuur. Het slachtoffer hield er een blijvend letsel aan het oog aan over. Nadat hij was overgebracht naar het ziekenhuis, kwam het clublokaal van FC Nieuwkerken in het vizier. Dat bevond zich toen in het Marokkaanse café in de Klein-Hulststraat in Sint-Niklaas.

Een grote groep mannen drong de zaal binnen en sloeg alles met baseballknuppels kort en klein. Ook twee aanwezigen gingen tegen de grond. Een van hen hield er een gebroken neus aan over.

Advocaat is tevreden

Vier spelers van FC Oude Schuur moesten zich in de correctionele rechtbank van Dendermonde verantwoorden voor het geweld. Zij waren door de slachtoffers herkend en aangewezen als de daders. Maar daar vond de rechter niet genoeg bewijzen voor.

“Uit geen enkel objectief gegeven blijkt dat ze iets te maken hebben met de feiten”, oordeelde de voorzitter in haar vonnis. “De herkenning door de twee slachtoffers is allesbehalve objectief te noemen.”

Raan Colman, de advocaat van één van de vrijgesproken beklaagden, is tevreden met de uitspraak. “Mijn cliënt is bijzonder blij dat de jarenlange beschuldigingen eindelijk van de baan zijn. Hij heeft nooit begrepen waarom hij zich moest verantwoorden voor deze feiten.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio