Apple gaat de concurrentie aan met Netflix: technologiegigant komt met eigen streamingdienst

Apple gaat de concurrentie aan met Netflix: technologiegigant komt met eigen streamingdienst

Eddy Cue. Foto: BELGAIMAGE

Apple is van plan een eigen streamingdienst op de markt te brengen. Het zal dus niet Netflix overnemen (daar gingen eerder geruchten over), maar juist de concurrentie met het bedrijf aangaan.

Begin dit jaar deed het gerucht de ronde dat Apple wel eens Netflix zou kunnen gaan overnemen. Na enige radiostilte ontkrachtte Eddy Cue, hoofd van Apple Software en Services, deze roddel op het Amerikaanse muziek- en technologiefestival South by Southwest. Dat meldt TechCrunch.

Cue stelde dat Apple een eigen streamingdienst op de markt gaat brengen. Het bedrijf uit Cuprtino, Californië heeft inmiddels al doorgewinterde experts op het vlak van videoproductie en online streaming binnengehaald.

Kwaliteit over kwantiteit

In tegenstelling tot Netflix zal de dienst van Apple zich richten op een klein aantal series die van uitmuntende kwaliteit moeten zijn.

Cue maakte verder bekend dat Apple wel ‘de Netflix van de tijdschriften’ heeft gekocht, de app Texture. Die dienst is vergelijkbaar met het Nederlandse Blendle. Met Texture krijg je voor 10 dollar per maand toegang tot ruim 200 tijdschriften.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees