Dimitri Claeys, met startnummer 1, geeft forfait voor Nokere Koerse

Dimitri Claeys, met startnummer 1, geeft forfait voor Nokere Koerse

Archieffoto Dimitri Claeys. Foto: BELGA

Geen nummer één bij Cofidis aan de start van de 73e Danilith-Nokere Koerse. Het Franse team kreeg dat nummer omdat Nacer Bouhanni vorig jaar zegevierde op Nokereberg. Normaal zou Dimitri Claeys het nummer één dragen, maar hij is niet inzetbaar.

“Dimitri sukkelt met een blessure en kan morgen niet starten. Bovendien zit ik met een tekort aan renners om hem te vervangen”, sakkert sportdirecteur Alain Deloeuil. “Enkele van de mannen die voorzien zijn om het klassieke werk af te haspelen, zitten in Milaan-Sanremo. Daarom kan ik woensdag met slechts zes renners de baan op. Ik hoop Dimitri opnieuw te kunnen inzetten tijdens de GP Denain van zondag. De Bredene-Handzame Classic van vrijdag rijden we sowieso niet. Anders is het programma echt veel te belastend.”

Dimitri Claeys, met startnummer 1, geeft forfait voor Nokere Koerse
Podium Nokere Koerse 2017, vlnr. Adam Blythe, Nacer Bouhanni, Joeri Stallaert. Foto: Marc Van Hecke

Ook Lotto Soudal start woensdag maar met zes renners. Enzo Wouters maakte deze week wat koorts en moet noodgedwongen rusten.

“Komt het tot een massasprint, wat ik wel verwacht, dan trekken we de kaart van Moreno Hofland”, geeft sportdirecteur Frederik Willems mee. “Het parcours mag dan wel aangepast zijn, iets lastiger ook, maar ik denk dat er net iets te weinig wind zal staan om de boel echt open te breken. Misschien slagen Lawrence Naesen en Frederik Frison daar wel in.”

“Er zal door de nieuwe omloop nog nerveuzer dan anders gekoerst worden”, gelooft Willems. “Een echte lead-out hebben we niet voor Moreno, maar ik hoop dat er nog voldoende van onze mannen voorin zitten om hem in een zetel naar de eindmeet te brengen.”

Ook Quick Step Floors niet voltallig

Quick Step Floors brengt woensdag geen voltallig team aan de start van Nokere Koerse. De Ecuadoraan Jhonatan Narvaez krijgt van de ploegleiding immers rust voorgeschreven.

“Jhonatan reed een eerste keer op Vlaamse kasseien in Dwars door West-Vlaanderen, begin deze maand, en sloot die koers af met een achtste plaats. Maar we merken dat het beter is dat hij nu wat rust krijgt voor hij afreist naar de Ronde van Catalonië”, legt Geert Van Bondt uit.

Door het forfait bestaat het team van de Belgische WorldTourploeg uit Pieter Serry, de Fransen Rémi Cavagna en Florian Sénéchal, de Colombiaan Alvaro José Hodeg, de Nederlander Fabio Jakobsen en de Italiaan Davide Martinelli.

“Buiten Florian Sénéchal en Pieter Serry, en dat zijn ook geen oudjes, hebben we een piepjong team”, zegt Van Bondt. “Voor Pieter is het een hernieuwde kennismaking met de Vlaamse kasseien. Hij werkt verder aan de voorbereiding op de Waalse klassiekers.”

Van Bondt verwacht dat door het nieuwe parcours “een kleine groep naar de eindmeet zal afstevenen”. “Wij gaan alvast voor het hoogst haalbare, ook al starten we maar met zes renners”, besluit de sportdirecteur.

(belga)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.