Sunweb rekent op Belg in Milaan - Sanremo

Sunweb rekent op Belg in Milaan - Sanremo

Edward Theuns tijdens de individuele tijdrit in Parijs-Nice 2018. Foto: Photo News

Edward Theuns is door zijn ploeg Team Sunweb opgenomen in de selectie voor Milaan-Sanremo van zaterdag. Ook de Nederlander Tom Dumoulin en de Australiër Michael Matthews zijn van de partij in La Primavera.

Theuns (26) gaf vorige week nog op tijdens Parijs-Nice, maar wordt door zijn ploeg voldoende fit geacht om zaterdag te starten in Milaan-Sanremo.

Ook Tom Dumoulin is van de partij. De Giro-winnaar kwam zaterdag ten val in Tirreno-Adriatico waarna hij moest opgeven met enkele kneuzingen en schaafwonden. De Nederlander is voldoende hersteld. “Hij is een van onze belangrijke renners die Michael Matthews kunnen bijstaan in de finale”, meent ploegleider Marc Reef.

De Australiër Matthews liep bij een val in Omloop Het Nieuwsblad een breukje in zijn schouder op en miste daardoor Strade Bianche en de Tirreno. “We zijn blij dat hij terug is en als kopman naar Milaan-Sanremo kan afreizen”, aldus Reef. “Zijn breuk herstelt goed en Michael heeft een paar goede trainingen kunnen afwerken.”

Sunweb mist de Duitser Simon Geschke, die eveneens in de Tirreno bij een val een sleutelbeen brak, en de Deen Søren Kragh Andersen. De Nederlander Roy Curvers is de wegkapitein, hij rijdt zijn zevende Milaan-Sanremo. De ploeg bestaat verder uit de Duitsers Nikias Arndt en Lennard Kämna en de Nederlander Sam Oomen.

(belga)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.