Marka doet met ‘It's Only Football’gooi naar WK-lied Rode Duivels

Dit alternatief WK-nummer is tenminste ‘in evenwicht’: “Gemaakt door een man, gemixt door een vrouw”

Brussel / Linkebeek -

Krijgen de Rode Duivels een nieuw WK-nummer? Marka brengt met ‘It's Only Football’ een hymne voor de Rode Duivels uit. “Natuurlijk zou ik graag hebben dat de Voetbalbond mijn nummer kiest als nieuw WK-nummer.”

De Koninklijke Belgische Voetbalbond besliste vorige week om de samenwerking met Damso stop te zetten. De Brusselse rapper zou normaal gezien het WK-lied voor de Rode Duivels mogen uitbrengen, maar onder druk van de Vrouwenraad én de sponsors van de Rode Duivels werd de samenwerking stopgezet.

De Voetbalbond vermeldde er ook bij dat de Rode Duivels dit jaar geen WK-nummer zouden krijgen. Maar nu duikt het nummer ‘It's Only Football’ op, van Serge van Laeken, beter bekend als Marka van de Brusselse popgroep Allez Allez.

Bekende Vader

Marka - die woont in Linkebeek - is vandaag ook een ‘Bekende Vader’: van zowel zangeres Angèle als van rapper Roméo Elvis, deze zomer allebei op de affiche van Rock Werchter.

“Het was in eerste instantie absoluut niet de bedoeling om dit nummer een nieuw leven te laten leiden”, vertelt Marka. “Maar via sociale media en mail kreeg ik veel vragen waarom ik mijn nummer, dat ik twee jaar geleden voor het Europees Kampioenschap had geschreven, niet zou voorstellen. Ik heb ‘It's Only Football’ daarna terug op het internet gegooid en daar kwamen zeer positieve reacties uit.”

Positief nummer

Het nummer van Marka werd gemixt door de Luikse DJ Labiur en is gebaseerd op het nummer ‘It's Only Rock ‘N’ Roll’ van The Rolling Stones. “Het is een heel positief nummer. Het nummer vertelt dat we zot gaan worden tijdens het wereldkampioenschap, maar relativeert tegelijkertijd: het is maar voetbal. Bovendien is het nummer door een man gemaakt en door een vrouw gemixt.”

De heisa rond rapper Damso en zijn vrouwonvriendelijke nummers heeft Marka nochtans niet echt gevolgd. “Dat is mijn zaak ook niet. Wie ben ik als 56-jarige man om te zeggen waarover de jeugd moet schrijven?”

Damso-heisa

Voor Marka, zwaar fan van RWDM én de Rode Duivels, is het al zijn tweede nummer dat over voetbal gaat. “Mijn eerste nummer was eerder een ballad, dit nummer is feestmuziek, ideaal dus als WK-nummer. Uiteraard zou ik graag het WK-lied voor de Rode Duivels afvaardigen, maar daar zal alleen de Voetbalbond over beslissen. Ik ben nog van de generatie van Mexico 86. Ik heb Jean-Marie Pfaff en co nog op de Grote Markt gezien en heb daar nog heel wat ‘diapositieven’ van. Je kan dus zeggen dat ik een grote fan ben van de Rode Duivels.

INFO

INFODe clip bij het nummer van Marka is te zien op nieuwsblad.be/brussel

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees