Stad ontdekt dat straat nog geen naam heeft

Stad ontdekt dat straat nog geen naam heeft

Steentje in Harelbeke. Foto: Google Streetview

Kortrijk / Harelbeke -

Het lijkt ondenkbaar, maar tot voor kort was een stukje Kortrijk nog altijd naamloos. Daar komt nu verandering in.

Er waren werken voor nodig om tot de vaststelling te komen dat een straat in Kortrijk nog steeds geen naam had. Het gaat om een straat op de grens van Kortrijk en Harelbeke (Stasegem). Het Harelbeekse stuk van de straat heeft de naam Steentje. Het Kortrijkse gedeelte was naamloos. Omdat er geen adressen zijn aan de Kortrijkse zijde, bleef dat lang onder de radar. Tot nu.

Omdat er daar binnenkort werken plaatsvinden is het nodig dat de Kortrijkse straatkant ook een naam krijgt. De logica is om dezelfde naam te gebruiken als de Harelbeekse kant.

Omdat het geen feitelijke nieuwe straat betreft, is de straatnamencommissie hiervoor niet speciaal samengekomen. De commissie werd per mail geconsulteerd en was unaniem akkoord om de volledige straat dezelfde naam te geven. De straat is genoemd naar de paalsteen die vermoedelijk fungeerde als grens tussen de parochies Harelbeke en Kortrijk. De straatnaam verwijst ook naar een wijknaam. De benaming wordt volgens De Flou voor het eerst vermeld in 1846. Na de openbare bekendmaking moet nu advies gevraagd worden aan de cultuurraad. Daarna kan de gemeenteraad definitief de naam vastleggen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees