voetbal2de provincialeKSK Maldegem - KSCE Mariakerke - Frederik Arnauw sterkhouder bij ploeg in vorm Mariakerke

“Geleerd uit het verleden”

“Geleerd uit het verleden”

Frederik Arnauw: “In deze vorm is een eindrondeticket niet denkbeeldig.” Foto: Nic Declercq

Gent -

Mariakerke boekte zaterdagavond een 1-2 zege in Maldegem waardoor het in de rangschikking Maldegem bijbeent en bijgevolg ook steeds meer aanspraak lijkt te kunnen maken op een hoofdrol in het competitieslot.

Aanvoerder Frederik Arnauw miste dit seizoen nog geen enkele wedstrijd en heeft zelfs nog geen enkele gele of rode kaart achter zijn naam staan. Arnauw is dan ook een baken van rust en vertrouwen in het ervaren team van Mariakerke dat de voorbije weken steeds meer onder stoom lijkt te komen.

“We hebben dankzij deze overwinning definitief de aansluiting kunnen realiseren met het pelotonnetje dat leider Adegem achtervolgt”, aldus de 31-jarige Arnauw. “We zijn het seizoen begonnen met de nodige ups-and-downs en na de winterstop volgde dan nog een flinke dip. Maar als team hebben we daar fantastisch op gereageerd want veel ploegen zouden dan finaal kopje-onder gaan. Iedereen heeft echter een tandje bijgestoken en nu volgen ook de prestaties.”

“In deze vorm is een eindrondeticket niet denkbeeldig maar we hebben ook wel geleerd uit het verleden. Natuurlijk spelen we elke match om te winnen maar we benaderen het nu toch wel match per match”, pakt Arnauw uit met het credo van Mariakerke. “Het tweeluik Klein-Maldegem was heel leerrijk voor ons en deze twee overwinningen smaken dan ook zoet. Eigenlijk kon de score in Maldegem ook veel hoger opgelopen zijn.”

“Meer realisme ingebouwd”

Toch heeft Arnauw nog een belangrijke waarschuwing in petto voor zijn teammakkers: “Nu volgen partijen tegen teams dat een ander type voetbal brengen. In het recente verleden liepen we in zo'n duels iets te vaak in de val. De tegenstanders in tweede provinciale spelen vaak enorm gewiekst en geven nauwelijks ruimte weg om voluit hun kans te gaan in de tegenaanval. Daarom spelen we nu toch iets meer georganiseerd. Als we zelf efficiënt voetballen, moeten we die ploegen echter zeker de baas kunnen, ook al hebben we nu zelf ook wel iets meer realisme ingebouwd.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio