En plots ligt je grasveld bezaaid met vlees: “We vrezen voor een hondenhater”

En plots ligt je grasveld bezaaid met vlees: “We vrezen voor een hondenhater”

Tony Casier met enkele stukken vlees die hij op het grasplein in de Vissersstraat vond. Foto: mvn

Brugge -

Een hondenbaasje stapte gisteren naar de politie met enkele stukken vlees. Hij vond die op een graspleintje in Zeebrugge en is ervan overtuigd dat het vergiftigd werd. “Ik vrees dat iemand het op de honden gemunt heeft”, zegt hij.

Is er een dierenhater actief in Zeebrugge? Dat is alvast waar Tony Casier (48) voor vreest. Hij vond maandag tot twee keer toe stukken vlees op een grasveld waar dagelijks heel wat baasjes met hun honden gaan wandelen. “Ik pakte het ’s morgens allemaal mee”, zegt hij. “Maar toen ik ’s middags terug keerde, lag er alweer ander vlees. Ik vrees dan ook dat iemand het op onze honden en katten gemunt heeft. Het lijkt me bewust aangezien het weggenomen vlees in geen tijd vervangen werd.”

Labo

Tony gaat dagelijks met zijn hond wandelen in Zeebrugge. Daarbij passeert hij telkens aan het grasplein op het einde van de Vissersstraat, vlakbij zijn huis. Het is ook daar dat hij het vlees terug vond. “Ik ben zeker niet de enige die hier met mijn hond komt”, zegt Tony. “Net daarom vind ik het verontrustend.”

De hondenliefhebber gaat er dan ook van uit dat iemand het vlees vergiftigde en het daarna bewust op het grasveld ging leggen. Hij besliste dan ook om het er niet bij te laten. Tony bracht het vlees gisteren bij de politie binnen. “Ik ben zeker niet de enige die vreest dat het vergiftigd is”, zegt hij. “De politie heeft me beloofd dat ze het naar het labo zullen sturen om verder te onderzoeken.”

Ondertussen kijkt Tony extra uit als hij met zijn hond gaat wandelen. En hij roept andere baasjes op om hetzelfde te doen.

“Goed uitkijken”

“Een hond heeft het meestal sneller gezien dan zijn baasje”, zegt hij. “Dus ik hoop dat iedereen goed uitkijkt. Het zou enorm jammer zijn dat een hond op zo'n manier aan zijn einde zou moeten komen. Toen ik vandaag (gisteren, nvdr.) nog eens ging kijken lag er al niets meer. Hopelijk is het dan ook bij die feiten gebleven. En geloof me, ik hoop dat het onderzoek uitwijst dat er helemaal niets mis was met dat vlees.”

Corrigeer

NIEUWS