Hartverwarmend: video toont hoe kapster na twee jaar het vertrouwen wint van jongen met autisme

Hartverwarmend: video toont hoe kapster na twee jaar het vertrouwen wint bij jongen met autisme Video: Facebook

Twee jaar heeft het geduurd voor de twaalfjarige Jordie Rowland om in alle rust een knipbeurt te kunnen ondergaan. De jongen heeft namelijk autisme, waardoor een gebrek aan controle en een teveel aan prikkels erg beangstigend voor hem zijn. Gelukkig bleek zijn kapster Lisa-Ann McKenzie zodanig veel geduld te hebben dat ze intussen een hartverwarmende relatie met hem kon opbouwen.

McKenzie komt oorspronkelijk uit Dublin, maar woont intussen al enige tijd in Rothwell, een plaats in de Australische staat Queensland. Ze leerde Jordie kennen toen ze bij een nabijgelegen barbier werkte. Al snel werd haar duidelijk dat de jongen door zijn autisme met veel problemen kampte tijdens een knipbeurt. En ook de ouders hadden schijnbaar moeite met de situatie. Op een bepaald moment hadden ze zelfs niet meer de durf om hun zoontje naar de kapper te brengen.

Langere openingsuren

Daar had McKenzie gelukkig een oplossing voor. Ze besloot de zaak zowaar langer open te houden, zodat ze de haren van Jordie alsnog op een rustig moment kon knippen. Doordat ze bovendien geen constante druk had door de aanwezigheid van andere klanten, kon ze ook een sterkere relatie opbouwen met de tiener… tot haar werkgever roet in het eten gooide.

Door de zaak langer dan gewoonlijk open houden, hield ze zich immers niet aan de regels binnen het bedrijf. Het deed haar uiteindelijk besluiten om de zaak te verlaten. “Ik werd ertoe gedwongen om vijf knipbeurten ter uur te doen”, verklaarde McKenzie aan Mirror. “Mijn cliënteel bestond nochtans uit veel kinderen die speciale zorgen nodig hadden. Maar dat kon hen niet interesseren. Als ik het niet leuk vond, moest ik maar op zoek gaan naar een andere job.”

Filmpje op Facebook

Dat deed ze ook. Ze besloot een eigen zaak op te starten waar Jordie opnieuw meer dan welkom was. Een video die de dame onlangs op Facebook postte, toont hoeveel progressie de jongen intussen heeft gemaakt. Terwijl de kapster een liedje zingt voor Jordie, blijft de jongen kalmpjes in zijn stoel zitten. En in de tussentijd heeft McKenzie de kans om probleemloos zijn haren te knippen. De vertederende beelden gingen in geen tijd viraal op sociale media.

“Het verbaast me dat we nu ook interactie hebben met elkaar en hij me op het einde zelfs een knuffel geeft”, aldus de kapster. “Ik weet dat er in onze maatschappij een grote nood is aan dit soort zorg, net als een rustige, stressvrije omgeving.”

Jordie is overigens niet de enige jongen met een beperking die geregeld een bezoekje brengt aan de kapster. Elke zondag ontvangt McKenzie kinderen die een verschillende zorg en aandacht nodig hebben.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees