Ook collectie ‘dikke arm’ op modeshow voor lotgenoten

Ook collectie ‘dikke arm’ op modeshow voor lotgenoten

An Claes showt kleding van Neliane. Foto: IF

Leuven / Pellenberg / Lokeren -

De modeshow in Pellenberg voor (ex-)borstkankerpatiënten van lotgenotenorganisatie EnVie pakt uit met een primeur: er zal een vernieuwende modecollectie getoond worden voor vrouwen die last hebben van lymfoedeem of het risico lopen dit te ontwikkelen.

Lotgenotenorganisatie EnVie voor mensen in de regio die borstkanker hebben (gehad), organiseert donderdag een modeshow voor borstgeopereerde vrouwen. Zoals vorig jaar, zullen lotgenoten een catwalk aflopen met badmode en lingerie van Anita en Amoena, twee merken die in protheselingerie gespecialiseerd zijn. “Want het is niet nodig om borsten te hebben om je op en top vrouwelijk te voelen”, zegt medeorganisator en mannequin An Claes (40) uit Kessel-Lo, die in 2013 een dubbele borstamputatie onderging. “Met de juiste lingerie en een prothese valt het zelfs niet op dat je een borstamputatie hebt gehad.”

Primeur

De modeshow komt met een primeur: ditmaal zal er een collectie zijn voor mensen met lymfoedeem. ‘Neliane’ heet de collectie, ontwikkeld door Karine Tollenaere (50) uit Lokeren, die zelf ook lymfoedeem ontwikkelde. De collectie werd mee ontwikkeld door ontwerpster en lotgenote Annick die onder de naam Moonica ‘head & breast-wear’ verkoopt.

Twaalf ensembles van Neliane en Moonica worden op de catwalk geshowd. “De nood aan een collectie voor patiënten met lymfoedeem is bijzonder groot”, zegt An Claes. “Als je lymfoedeem hebt, wordt je arm soms tot de helft dikker. Dan vind je gewoonweg geen goed passende kledij meer. Als je naar een grotere maat grijpt, zit de bovenkleding te ruim en past het bovenstuk enkel rond je dikker geworden arm. Ik vermoed dat Neliane een succes wordt.”

Een bezoek aan deze modeshow is gratis. Het defilé vindt plaats op donderdag, vanaf 19 uur, in het Kastanjehof in Pellenberg.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio