VolleybalEuroMillions League - Liga A (V)VDK Gent HERen en VROUWEN

Addertje onder het gras: VDK blijft vrouwenploeg sponsoren, maar die kan in haar eentje huur Edugo Arena niet betalen

Gent -

Omdat VDK Bank volgend seizoen de mannen van Gent niet meer sponsort, zit die club in een moeilijke periode. VDK zet wel zijn sponsoring voort voor het Gentse vrouwenteam, maar daarvoor is het blijkbaar zeer belangrijk dat de mannenclub op hoog niveau doorgaat.

“VDK is al sinds 1994 onze partner. Daardoor is onze sportvereniging geworden wat ze nu is”, geeft voorzitter Piet Van Kerkhove van Gent Heren toe. “Onze hoofdsponsor leefde zijn engagement voor dit seizoen na. Het sponsorbedrag was vorig jaar echter gehalveerd. In januari liet VDK ons weten dat de sponsoring volgend seizoen niet wordt voortgezet. We zagen het liever anders, maar begrijpen de keuze van onze partner. Al vorig jaar begonnen we te werken aan de verbreding van ons commercieel netwerk. Daarvoor hebben we mensen die de kar trekken. Dat leverde al nieuwe partners op. Het afhaken van VDK kan een opportuniteit zijn voor anderen. Om publiciteit te maken en de naambekendheid aan te zwengelen, kwam immers een belangrijke plaats vrij”, stelt Piet Van Kerkhove.

Omdat nu trainers en spelers voor volgend seizoen moeten vastgelegd worden, is het voor zijn club echter een moeilijke periode. “We gaan geen gekke dingen doen, maar volgend seizoen spelen we met Jan Van Huffel als coach opnieuw in de EuroMillions League”, maakt Van Kerkhove zich sterk. Ook captain Tim Degruyter blijft zeker.

“Onze club heeft al sinds 1988 een sponsorovereenkomst met VDK”, weet Marc Bosschem, financieel verantwoordelijke van VDK Gent Vouwen. “Het contract loopt nog een jaar. We kregen geen signaal voor een eventuele stopzetting en zijn dus niet ongerust. Met 250 spelende en nog vijftig andere leden is onze club veel groter dan Gent Heren. Toch hebben we ook die vereniging van de mannen nodig. De huurkosten van de Edugo Arena kan onze club niet in haar eentje betalen. We hebben er dus alle belang bij dat de mannenclub blijft bestaan en op een hoog niveau meedraait.”

“We zijn al 30 jaar trouwe partner”, beklemtoont CEO Leen Van den Neste van VDK Bank. “Nadat we een jaar geleden onze sponsorportefeuille bekeken, deden we beide clubs een nieuw tweejarig voorstel, met aangepaste bedragen. Gent Vrouwen ging daar op in, Gent Heren niet. Om nu nog financieel bij te springen, is geen budget meer vrij. De samenwerking met de vrouwen blijft optimaal. We zijn heel blij dat de A-ploeg de play-offs haalde. Onze naam zal dus nog vaak worden gescandeerd in de Edugo Arena”, aldus nog Leen Van den Neste.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio