Oudenaarde is nu officieel een hartveilige stad

Oudenaarde is nu officieel een hartveilige stad

Dokter Segers overhandigde de erkenningsplaat aan burgemeester De Meulemeester. Foto: pdv

Oudenaarde -

Dokter Steven Segers, afdelingsvoorzitter van het Rode Kruis Oudenaarde, overhandigde de erkenningsplaat van hartveilige stad aan burgemeester Marnic De Meulemeester.

Het stadsbestuur en het Rode Kruis Vlaanderen sloten vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst om van Oudenaarde een hartveilige stad te maken. De bedoeling was om de overlevingskans te verhogen van iemand die in Oudenaarde het slachtoffer wordt van een hartstilstand. Elke dag worden in ons land bijna 30 personen getroffen door een hartstilstand. Indien de reanimatie snel wordt opgestart en daarbij een Automatische Externe Defibrilator (AED) kan worden gebruikt, stijgt de overlevingskans tot 70 procent. Een AED is een toestel dat zelf het hartritme van het slachtoffer analyseert en indien nodig een elektrische schok toedient. De stad Oudenaarde kocht zeven AED-toestellen. Deze bevinden zich aan de tekenacademie, de muziekacademie, het Burgemeester Thienpontstadion, de Finse piste, de sporthal Groenhof, het 't Sportkot en aan De Qubus.

Burgemeester Marnic De Meulemeester: “Het plaatsen van deze toestellen was een eerste stap. Het stadsbestuur organiseerde ook samen met het Rode Kruis sinds juni vorig jaar maandelijks een gratis informatie- en opleidingssessie over reanimatie en het gebruik van de AED’s”. Dankzij het inrichten van de cursussen en de plaatsing van de AED’s heeft Oudenaarde nu de officiële titel van “Hartveilige stad” verdiend.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio