voetbal3de provinciale - Wim De PauwVC Zwijnaarde

“We konden concentratie geen 90 minuten vasthouden”

Gent -

VC Zwijnaarde knoopte na een magere 3 op 9 weer aan met een overwinning. Massemen werd opzijgezet met duidelijke 4-2 cijfers. Hierdoor mag VC zich opmaken voor een heuse thriller in dit razend spannend competitieslot.

In de zes resterende duels - VC heeft nog een inhaalwedstrijd tegen Beervelde te goed - kan het een bijzonder taaie klant worden voor koploper Latem dat zich in geen geval een misstap kan permitteren: “Het was voor ons een voordeel dat we het resultaat van de partij tussen Laarne-Kalken en Latem kenden. Dat gelijkspel werkte zeker als extra motivatie voor ons”, vertelt David Schoukens.

“Dankzij onze zege lopen we weer wat in op de koploper en vermits we nog één inhaalduel moeten afwerken, wordt het sowieso een heel spannend slot. Toch genieten we ook van deze situatie: noem het gerust gezonde spanning.”

“Tegen Massemen liep het echter toch niet zo vlot als de uitslag laat vermoeden. We kwamen nochtans snel op voorsprong maar zij maakten al snel ook weer gelijk. Gelukkig werd het toch 2-1 na een knappe actie van Wim De Pauw. Helaas acteerden we iets te wisselvallig, we slaagden er niet in om de concentratie 90 minuten lang vast te houden. Hierdoor slopen er ook al wat sneller foutjes in ons spel.”

Voor VC Zwijnaarde kunnen het nog leuke weken worden en Schoukens beseft wat er op het spel staat: “Voor ons moet er niets maar ik werd ooit al eens kampioen bij Herne in 3de provinciale Vlaams-Brabant en dat smaakt toch naar meer. Je krijgt nooit genoeg van dat heerlijke gevoel.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio