Geschokte vrouw filmt hoe agenten wasbeer meermaals overrijden: “Ze bleven doorgaan tot het dier stierf”

Geschokte vrouw filmt hoe agenten wasbeer meermaals overrijden: “Ze bleven doorgaan tot het dier stierf” Video: Facebook - Bryanna Catucci

Een politiekorps in de Amerikaanse staat New York krijgt bakken kritiek over zich sinds er een video is opgedoken van schokkend dierenleed. Bryanna Catucci kon maandagnamiddag met haar smartphone filmen hoe twee agenten een kwartier lang probeerden om een wasbeer omver te rijden. Het dier had geen schijn van kans: het dier stierf ter plaatse aan zijn verwondingen.

De vrouw was zodanig verontwaardigd dat ze haar beelden prompt op Facebook postte. Volgens de Catucci gebeurde het incident op de parkeerplaats van een supermarkt in de gemeente Ravena. “Ik verliet net de winkel toen ik zag hoe twee agenten probeerden om een wasbeer aan te rijden”, schreef ze bij haar virale beelden. “Dat deden ze vijftien minuten lang tot het dier stierf.”

Ook een andere ooggetuige bevestigt het verhaal aan lokale media. “Het was bedroevend om te zien”, vertelde Amanda Myers. “Het bleef 20 tot 25 minuten duren. We waren geschokt en konden maar niet geloven wat we zagen.”

Hondsdolheid

“De wasbeer had hondsdolheid en probeerde om de supermarkt binnen te gaan”, luidde het achteraf in een statement van Coeymans Police Department die op Facebook terechtkwam. “De agenten konden het dier lokaliseren, maar ze vonden het te onveilig om hun vuurwapen te gebruiken. Daarom probeerden we de wasbeer zo snel en zo humaan mogelijk te neutraliseren.”

Daar zijn Myers en vele anderen het echter niet mee eens. “Het was op geen enkele manier menselijk te noemen”, aldus de dame. En ook volgens Catucci waren er betere opties beschikbaar. “Ze vonden het dus blijkbaar niet onveilig om aan hoge snelheid heen en weer te rijden op een parkeerplaats.”

Ontslag geëist

Sinds de beelden viraal gingen, hebben al meerdere mensen het ontslag van de agenten geëist. “Ik heb altijd appreciatie gehad voor onze lokale politie, maar dit is walgelijk op alle vlakken”, aldus James Gibney, die de politie van repliek diende. “Mensen die dit soort beslissingen maken, zouden niet mogen rondlopen met geweren.” Wat de gevolgen zullen zijn voor de agenten in kwestie, is voorlopig niet duidelijk.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees