Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Ze wou eerst niet naar het gala, maar kijk wat Wendy won door het allerlaatste ticket te kopen

Ze wou eerst niet naar het gala, maar kijk wat Wendy won door het allerlaatste ticket te kopen

Van links: Jo De Graeve van G-Huis, juwelier Purdy Van Ruyskensvelde, winnares Wendy Duytschaever en Karolien Reyntens op het gala van G-Huis. Foto: ©BD-Photography - Balder Deschildre

Melle -

Een kapster heeft de diamant gewonnen die café G-Huis weggaf op zijn gala-avond. Een onwaarschijnlijke ontknoping, want Wendy Duytschaever besliste pas op het laatste moment om te komen, en het steentje stak bij het allerlaatste ticket.

Een stunt was het, om afgelopen zaterdag het 15-jarige bestaan van G-Huis te vieren. Wie een van de 500 tickets voor de gala-avond van het café kocht, kreeg er een steen bij. 499 keer ging het om zirkoon, maar bij één ticket zat een echte diamant ter waarde van 600 euro.

“De laatste twee tickets waren gereserveerd maar vorige week nog niet afgehaald”, vertelt Karolien Reyntens van G-Huis. “We contacteerden de koper maar die reageerde niet. Daarom polsten we juwelier Purdy Van Ruyskensvelde, die als enige wist bij welk ticket de diamant zat. Bleek dat toch wel een van die twee tickets te zijn, zeker? Niet te geloven, zo’n toeval.”

Overgehaald door klant

G-Huis plaatste een oproep op Facebook dat er nog twee tickets beschikbaar waren. Kapster Wendy Duytschaever was niet van plan om naar de gala-avond te komen, maar liet zich toch overhalen door een klant. Dat bleek een gouden idee, want zij kocht het ticket met de echte diamant.

“Ze kon het nauwelijks geloven toen we het ticketnummer omriepen”, vertelt Reyntens. “Het was een spannende ontknoping van een fantastische avond. Of we iets organiseren voor ons twintigjarig jubileum? Daar gaat iedereen ondertussen wel van uit, ja.” (lacht)

Het beste van Enkel voor abonnees