Hond sterft in vliegtuig nadat baasje verplicht wordt die in het bagagerek te stoppen

Hond sterft in vliegtuig nadat baasje verplicht wordt die in het bagagerek te stoppen

Foto: Twitter - Facebook

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines is in een mediastorm terechtgekomen nadat de hond van een passagier overleed op het vliegtuig. Een stewardess had het baasje verplicht de hond gedurende de hele vlucht in de opbergruimte voor handbagage te stoppen, ook al zat die al in een reglementair kooitje en zou het dus gewoon onder haar stoel mogen zitten. Toen de vrouw haar hond na de vlucht wilde bevrijden, was het dier al overleden.

Het was passagier Maggie Gremmiger die de tragedie die plaatsvond aan boord van vlucht 1284 van Houston naar New York op Twitter deelde. Haar verhaal werd meteen opgepikt door de Amerikaanse media.

“Ik ben net LGA (LaGuardia, New York nvdr.) binnengevlogen en heb gezien hoe een stewardess van United een passagier geïnstrueerd heeft haar hond in de opbergruimte te stoppen. Ook al wilde het baasje dat niet, de stewardess verplichtte haar”, luidde het in een eerste tweet.

“Ikzelf en een andere passagier hadden het gevoel dat dat niet klopte. Maar ik ben geen vliegtuigpersoneel. Misschien hebben ze ventilatie waar ik niks van weet. Ik probeerde de regels over huisdieren aan boord nog te googelen, maar ik had niet voldoende tijd voor we opstegen.”

“Op het einde van de vlucht ontdekte de vrouw dat haar hond overleden was. Ze zat in het gangpad te huilen, alle omringende passagiers waren stomverbaasd.”

“Ik verafschuw dit en ben getraumatiseerd. Huisdieren zijn familie. Hoe kan een getrainde stewardess een passagier nu verplichten haar hond in die kastjes te stoppen. Het was haar job om het vliegtuig en zijn beperkingen en regels te kennen.”

Een woordvoerster voor de luchtvaartmaatschappij liet weten dat er een onderzoek is ingesteld naar wat er gebeurde. “Dit was een tragisch ongeval dat nooit had mogen gebeuren omdat huisdieren niet in de opbergruimte voor handbagage geplaatst zouden mogen worden. We nemen de volledige verantwoordelijkheid voor deze tragedie op ons en willen ons diepste medeleven uitdrukken met de familie.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees