Ghelamco Arena moet parkeerboete van 1.210 euro terugbetalen

Ghelamco Arena moet parkeerboete van 1.210 euro terugbetalen

Foto: fvv

Gent -

Ghelamco moet een vrouw die verkeerd geparkeerd stond bij de Ghelamco Arena, een boete van 1.210 euro terugbetalen. Dat heeft de rechtbank van koophandel beslist.

De vrouw liet haar wagen in 2016 achter op de parking van de supermarkt Albert Heijn. Ze wist niet dat KAA Gent die dag tegen het Roemeense Viitorul Constanta speelde en dat parkeren dan niet is toegelaten. Het parkeerbedrijf van Ghelamco plaatste een wielklem en stuurde een boete van 605 euro.

Omdat de vrouw niet akkoord ging, stond haar wagen er een week later nog toen KAA Gent tegen Genk speelde. Resultaat: opnieuw een boete van 605 euro. Ze betaalde de boetes om haar wagen terug te krijgen, maar sleepte Ghelamco voor de rechter. Met succes: het parkeerbedrijf moet van de rechtbank van koophandel de 1.210 euro terugbetalen.

‘Voetbalmoment’ is te vaag

“Het reglement van toepassing op dagen dat er wordt gevoetbald, wordt pas getoond voorbij de slagboom van de parking. Dat mag niet van de rechter”, zegt Armin Wintein, de advocaat van de vrouw. Ghelamco zegt dat aan de ingang een bord hangt waarop staat dat de parking niet toegankelijk is tijdens ‘voetbalmomenten’, maar dat vindt de rechter niet duidelijk genoeg: “Je kan niet verwachten dat gebruikers dat zelf opzoeken.”

Past Ghelamco de borden nu aan om dit soort incidenten te vermijden? De man die daarover gaat, was gisteren noch telefonisch noch via mail te bereiken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees